YURTHABER

Muş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Semra hemşire 9 yıldır 9 köye şifa dağıtıyor

Muş'un Bulanık ilçesinde hemşire Semra Keklik, 9 yıldır 9 köye güler yüzüyle hizmet vererek halkın takdirini kazandı - Hemşire Semra Keklik: "Aşılarımı ve dosyamı alıp sorumlu olduğum köylere gidiyorum. Bebek aşılarını düzenli takip ediyoruz. Köylüleri çok sevdiğim için 9 yıldır buradayım. Köylülerle aramızda hemşire gibi değil, abla kardeş ilişkisi var"

İBRAHİM YALDIZ - Muş'un Bulanık ilçesinde hemşire Semra Keklik, en ücra köylere bile sağlık hizmeti götürerek kazandığı sevgi ile vatandaşların "Semra abla"sı oldu.

Kent merkezine 130 kilometre uzaklıktaki Sarıpınar Aile Sağlık Merkezinde 9 yıldır görev yapan Semra hemşire, bölgedeki 9 köye sağlık hizmeti veriyor.

Merkeze gelen hastalarla yakından ilgilenen 37 yaşındaki Semra Keklik, belirli günlerde de köylere giderek çocukların aşılarını ve kontrollerini yapıyor. Çalışkanlığı ve güler yüzüyle halkın takdirini toplayan Keklik, AA muhabirine, bölgenin zor şartlarına rağmen herkese elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Merkez dışında da görevlere gittiğini anlatan Keklik, "Aşılarımı ve dosyamı alıp sorumlu olduğum köylere gidiyorum. Bebek aşılarını düzenli takip ediyoruz. Köylüleri çok sevdiğim için 9 yıldır buradayım. Köylülerle aramızda hemşire gibi değil, abla kardeş ilişkisi var." dedi.

Keklik, köy sakinlerinin rahatsızlık ya da sıkıntıları olduğunda gece gündüz kendisini arayabildiğini ifade ederek, "Burası merkezden çok uzak. Köylere sağlık hizmeti vermeye gittiğimde kaç defa yolda mahsur kaldım. Çok zor şartlarda hizmet veriyorum. Buna rağmen işimi severek yapıyorum." diye konuştu.

Adıvar köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Nuran Güzelyüz, Semra hemşirenin 9 yıldır çocuklarının gelişimiyle ilgilendiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hemşiremiz bizimle çok ilgileniyor. Gelip çocukların aşısını yapıyor. Gerektiğinde de biz arıyoruz, çok yardımcı oluyor. Bir telefon açtığımızda hemen geliyor. Hemşirelikten öte abla gibi. 'Hemşireyim, uzak durayım' gibi bir şeyi yok. Bize mesafeli değil. Çocuklarımızın ve bizim bir sıkıntımız olduğunda her zaman ilgileniyor."

Köy sakinlerinden Münevver Kemli de Semra hemşirenin candan hizmet ettiğini, küçükle küçük, büyükle büyük olduğunu dile getirdi.

Sarıpınar beldesi Sinan Mahallesi Muhtarı Bahattin Bingöl, 10 yıldır köyde muhtarlık yaptığını belirterek, "Semra hemşireyle 9 yıldır beraberiz. Allah razı olsun, çok memnunuz, görevini çok iyi yapıyor. 9 köye sağlık hizmeti veriyor. Eline aldığı çantasıyla ev ev dolaşıyor, çocukları aşısını yapıyor." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler