YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sevgilinin adını öyle bir kazıdı ki

Konya-Antalya yolu üzerinde bulunan ve dünyanın en uzun mağaralarından biri olan Tınaztepe Mağarası’nda milyonlarca yılda oluşan sarkıt ve dikitlerin üzerindeki yazılar dikkat çekiyor.

Sevgilinin adını öyle bir kazıdı ki

Konya-Antalya yolu üzerinde bulunan ve dünyanın en uzun mağaralarından biri olan Tınaztepe Mağarası’nda milyonlarca yılda oluşan sarkıt ve dikitlerin üzerindeki yazılar dikkat çekiyor.

Mağarayı işleten firma yetkilileri, mağarayı gezen bazı kişilerin davranışlarından şikâyetçi. Mağaranın içine yerleştirilen uyarı levhalarına rağmen, elektrik aksamları ve bazı duvarların üzerine çeşitli yazılar ve isimler yazılıyor. Sarkıt ve dikitlerin üzerindeki “Fatma aşkım, seni seviyorum” gibi yazılar tepkiye neden oluyor.

Yetkililer, doğa harikası ve evrensel miras olan mağaraların korunması için daha duyarlı olunması gerektiğini belirtiyor. Toroslar’da yer alan ve 1968’de Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından bulunan Tınaztepe Mağarası, 1580 metrelik uzunluğuyla dünyanın önemli mağaralarından biri olma özelliğine sahip. Mağara şimdiki durumuna yaklaşık 230 milyon yılda sahip oldu.

AA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler