YURTHABER

Kars
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SEYDER, “Kar Altından Gelen Sesler”i sahneledi

Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları’nda 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında yapılan Sarıkamış...

SEYDER, “Kar Altından Gelen Sesler”i sahneledi

Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları’nda 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında yapılan Sarıkamış Harekâtı sırasında bir kurşun bile atmadan şehit düşen 90 bin askeri anmak ve Allah’u Ekber dağlarında yaşanan trajediyi anlatmak adına Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (SEYDER) “Karaltından Gelen Sesler” adlı tiyatro oyununu sahneledi.
SEYDER Başkanı Binali Koçoğlu, “Şehadet arzusuyla 97 yıl önce bir emirle yola çıkan beşikteki bebesi, hasta annesini, eli kınalı nişanlısını, büyüdüğü köyünü, mahallesini, eşini dostunu her şeyini bırakıp sadece ve sadece, bayrak için, vatan için, namus için ezan için yani Allah için dönmemek üzere yola çıkan dedelerimizi rahmetle anıyoruz. Onları ne kadar anıp, dua etsek de bu fedakârlıklarını ödeyemeyiz. Onların yaptığı bu fedakârlığın ne demek olduğunu aslında en iyi anlayanlardan biriyiz. Çünkü biz aynı ruh ve aynı duyguyla bütün sevdiklerimizi arkada bırakıp Sibiryasından Avustralya’sına, Çin’inden Amerikasına, Angolasından Cibutisine daha adını bile bilmediğimiz nice ülkelerde çileler içerisinde ama hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen aşk ve şevk ile mücadele eden eğitim gönüllüleriyiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler