Mustafa Kemal Atatürk'ün 16. Kolordu Komutanı iken Siirt'e gelişinin yıl dönümü olan 14 Eylül'de, "Siirt'in Şeref Günü" törenlerle kutlanacak.
Siirt'te 96. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenecek törenlerin ilk bölümü Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıta çelenkler sunulacak, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.
Törenlerin ikinci bölümü ise vilayet önünde yapılacak. Burada şeref defterinin imzalanması, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından tören, folklor gösterileri, SİSKAV'a bağlı sanatçıların konseri ve valilik önünde açılacak "Atatürk" konulu resim sergisinin gezilmesi ile sona erecek.
Muhabir: Zekeriye Güneş/Nurten Aslan
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz