YURTHABER

Sinop
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sinop’ta "4. Seyit Bilal Hazretleri Anma Etkinliği"

Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği(SADER) başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve Sinop İl Müftülüğünün desteğiyle, "4.

Sinop’ta "4. Seyit Bilal Hazretleri Anma Etkinliği"

Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği(SADER) başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve Sinop İl Müftülüğünün desteğiyle, "4. Seyit Bilal Hazretleri Anma Etkinliği" düzenlendi.
Sinop Seyit Bilal Camisi’nde düzenlenen "4. Seyit Bilal Hazretleri Anma Etkinliği", SADER Başkanı Remzi Yüksel’in açıklamalarıyla başladı. Yüksel, yaptığı açıklamada, “Biz SADER olarak kuruluşumuzdan beri Sinop’umuzun kültürünü, değerlerini dışarıya tanıtmak için çabalıyoruz. Derneğimiz olarak bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz, şehrimizin önemli simgelerinden olan Seyit Bilal Hazretleri’ni anma etkinliğimize destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına ve İl Müftülüğümüze teşekkür ederiz” dedi.
Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Muhammet Karaağaç’ın Seyit Bilal’i tanıtımı ve açıklamaları ile devam etti.
Araştırma Görevlisi Karaağaç, yaptığı açıklamada, “Din için, devlet için mücadele edenler, halkımızda daima el üstünde tutulmuştur. Seyit Bilal Hazretleri’nin Hz. Peygamber soyundan gelmiş olması, din için savaşan komutan olması ve dini için savaşırken şehit düşmesi halkın onu bin 600 yıldır günümüze kadar el üstünde tutmasına neden olmuştur. Yıl içinde binlerce kişinin ziyaret etmesi bunun bir göstergesidir" diye konuştu.
Program cuma namazının ardından vatandaşlara cami içinde çeşitli ikramlarla devam etti.
Etkinliğe Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Sinop’ta

Sinop’ta

Sinop’ta

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler