Şırnak İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Vahdettin Özkan, koordinasyon toplantılarının, kurumlar arası iletişimin sağlanması ve sorunların çözülmesinde önemli olduğunu söyledi.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında, Şırnak Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç, Devlet Su İşleri 10. Bölge Şube Müdürü A. Hakim Bilgin, İller Bankası 11. Bölge Müdürü Enver Çelebi, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri İbrahim Baz, TEİAŞ 16. İletim Tesisi ve İşletme Grup Müdürü Süleyman İlhan, kaymakamlar ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Vali Vahdettin Özkan, koordinasyon toplantılarının, kurumlar arası iletişimin sağlanması ve sorunların çözülmesinde önemli olduğunu söyledi. Özkan, "Genel olarak koordinasyon gerektiren birkaç konu var. Bunları genel olarak koordinasyon kurulu kararı haline getirdik. Bunun dışında İl Mili Eğitim Müdürlüğümüzün genellikle arsa sorunları var. Belediyelerden bir beklentimiz, İl Özel İdaresi ve diğer kamu kuruluşlarının özelikle okul yerlerinin tespitiyle ilgili mevzuata göre hareket etmeleridir. İlimizde eğitim hizmetinin sunulması yönünde hangi birime ne sorumluluk düşüyorsa bu yöndeki hassasiyet zaten bellidir. Gelecek nesillerin eğitimi en önemli nokta, bu arsaların temini yönünde tüm arkadaşların katkısını bekliyoruz. Bizim genel olarak İl Planlama Koordinasyon Müdürlüklerinin derlemiş olduğu bütün kamu hizmetleri, kamu kuruluşları ve kamu görevlerine ilişkin dönem içinde projelendirilen faaliyetlere ve bunun parayla ilişkisini ortaya koyacak olursak, 2012 yılında 16 kuruluşumuzun temmuz ayı itibarı ile 6 sektörde 431 proje programda yılık gözükmektedir. Bunu için ayrılan ödenek 233 milyon. Bunun içinde KÖYDES, SODES, DİKA, GAP projeleri çerçevesinde ayrılan para dahil değildir. Bu saydığım projeler, ayrıca 62 milyonluk bir meblağa ayrılmış durumdadır. Bu projeler için 300 milyon para ayrılmış durumda. Bu dönem içinde bizim için kuruluşların faaliyet performansının önemli bir ifadesi olan bir husustur. Bizim gerçekleşme oranlarımıza bakıyoruz. Yani fiziki ve nakdi gerçekleşme oranlarına bakıyoruz. Kent merkezlerindeki yol, su ve diğer gündelik ihtiyaçlardır. Burada insanın direk sağlığını, esenliğini, güvenliğini, eğitimini ilgilendiren konularda aynı zamanda merkezi idarede takviye ediyor. Bu çerçevede yapılan faaliyetler var. Onları zaten biz belediye ile ikili oturumlarda ele alıyoruz. Tekrardan bunların hızlandırılması lazım" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz