YURTHABER

Kapat

Şırnak'ta dershaneye silahlı saldırı!

Üniversiteye giriş sınavında Şırnak birincisi çıkaran FEM Dershanesi’ne akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi.

Şırnak'ta dershaneye silahlı saldırı!

Üniversiteye giriş sınavında Şırnak birincisi çıkaran FEM Dershanesi’ne akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Öğrencilerin dağılış saatinde gerçekleştirilen saldırıya silahsız olarak engel olmak isteyen dershanenin gece bekçisi omuzundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan bekçi, ameliyata alındı.

Eğitim faaliyetine başladığı 1994 yılından beri her yıl Şırnak birincisi çıkaran Cizre FEM Dershanesi’ne saat 22.00 sıralarında çarşaflı kadın kılığına bürünen bir kişi, kaleşnikof silahla dershaneyi taradı. Öğrencilerin dağıldığı sırada binaya 15 kurşun sıkan saldırgan, olay yerinden kaçtı. Gerçekleştirilen saldırıya silahsız olarak engel olmaya çalışan dershane bekçisi omuzundan yaralandı. Sınıflarda bulunan 5 öğrenci ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Kısa süre içinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Şırnak ta dershaneye silahlı saldırı! 1

Cizrede dershane taradılar! | www.mynet.com/video

Olayda can kaybı olmamasının kendileri için teselli kaynağı olduğunu belirten dershane müdürü Fahri Koca, “Bölge halkına hizmet veren bir eğitim kuruluşunun hedef alınması saldırganların amacını gözler önüne seriyor. Olayın ardından öğrenci velileri ve Cizreliler bize sahip çıktı, destek verdi. Halkın geri kalmasını arzu edenler amacına ulaşamayacak.” dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde daha önce de öğrenci yurduna molotofkokteylli saldırı düzenlenmişti. İdil Caddesi'nde terör örgütüne destek amacıyla izinsiz gösteri yapan bir grup, Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'nu yakma girişiminde bulunmuştu. 27 Mayıs 2011’de yaşanan saldırıda yurtta bulunan 3 öğrenci yaralanmıştı. Vücutlarında yanıklar oluşan öğrenciler, çevredeki vatandaşların yardımıyla ölümden kurtulmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat