YURTHABER

Sivas
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas’ta Organik Ürünler Sergisi Açıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı tarafından...

Sivas’ta Organik Ürünler Sergisi Açıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı tarafından "Sivas ve Yöremizde Yetiştirilen Organik Ürünler Sergisi" açıldı.

Serginin açılışına Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"Sivas ve Yöremizde Yetiştirilen Organik Ürünler Sergisi"ni gezen Rektör Prof. Dr. Kocacık sergi hakkında Sivas Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Karaköy'den bilgi aldı.

Sergi hakkında bilgi veren Sivas Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Acar, Organik Tarım Programı öğrencilerinin hazırladıkları tarım ürünleri sergisini açtıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz derslerinde gördükleri ürünleri burada çeşitli illerden gelen ürünlerle değerlendirerek sergilediler. Bu ürünlerin bir kısmını inşallah kendi bünyemizde yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Öğretim Görevlisi Volkan Yörük ise amaçlarının öğrencilerin mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışabilecekleri ve neler üretebilecekleri konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, "Dolaysıyla bu sergi onlar içinde bizim içinde çok faydalı bir şey oldu. Organik tarımın önemi giderek artıyor. Çünkü her 5 kişiden biri kanser hastası ve topraklarımız giderek kirleniyor. Biz bunun önüne geçmek için bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Organik Tarım Programcılığı öğrencileri ise, hocaları eşliğinde yaptıkları sergi sayesinde bilgilerini tazelediklerini ve çevre illerden çeşitli firmalarla da irtibata geçerek onların birikimlerinden de faydalanma imkanı bulduklarını söyledi.

Sivas’ta Organik Ürünler Sergisi Açıldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler