YURTHABER

Kapat

Söke Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı

Söke Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başkanlığında yapıldı.Meclis toplantısı...

Söke Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı

Söke Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısı öncesi değerlendirme yapan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi. Aydın Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı düzenleme projesinde ihale sonrasında yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığını ve iş programının belirlendiğini belirten Başkan Özekmekçi; Aydın Caddesi’nin bölge trafik girişinden itibaren kaldırım söküm çalışmalarının belediye tarafından başlatıldığını söyledi. Çalışmalarda ilk olarak kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarının yapılacağını belirten Başkan Necdet Özekmekçi; Cumhuriyet Meydanı (Hükümet Meydanı) düzenlemesinin 29 Ekim kutlamalarından sonraya kalacağını söyledi.

Boynak İçme Suyu Hattı çalışmaları ile ilgili iller Bankası’nın ihale yapmasını beklediklerini ve sürecin uzadığını belirten Başkan Özekmekçi; yapılacak değerlendirme sonrası ihalenin Belediye tarafından yapılabileceğini dile getirdi. İlçe merkezi içindeki doğalgaz çalışmalarından dolayı vatandaşın sitemlerini haklı bulduğunu ifade eden Söke Belediye Başkanı Necdet Özemekçi; “Çalışmalar sıkıntı yaratıyor. Çalışmaları yapa firmaya sürekli gerekli uyarılar yapılıyor. Ancak ‘durun’ demek istemiyoruz. Doğalgaz çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Başkan Özekmekçi’nin değerlendirmesi sonrası yoklama ve saygı duruşu ile Meclis toplantısının gündem maddelerine geçildi. Söke Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı toplantısına CHP’li Meclis Üyeleri Bülent Önal, Mehmet Çınar, MHP’li Meclis Üyeleri Oğuz Eryıldız, Ak Partili Meclis Üyeleri Kemal Karakaş, Levent Candal ve Şule Tuntaş katılmadı.

Norm Kadro Cetvellerinde boş bulunan Teknisyen ünvanlı iki kadro atıl durumda bulunduğundan, Tekniker ünvanlı kadrolara çevrilmesi konusunun görüşülürken; konu Söke Belediye Meclisince oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde yer alan diğer maddede Söke Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’nün, 2012 yılı iş programında yer alan “Sevda Dağı Mesire Alanı Düzenleme ve Kafeterya Yapım” işi yer aldı. Projenin yıllara sarih olarak yapılması ve bütçede bu iş için ayrılan ödeneğin ise %20’lik kısmının 2012, yüzde 80’lik kısmının da 2013 yılında kullanılması konusu meclise getirilirken; yapılan görüşmeler sonunda oy birliği ile karar çıktı. Mesire alanı projesinde ihaleye çıkılarak ihale sürecinden kazanılması ve önümüzdeki yıl yüzde 10’luk artış maliyetinden etkilenilmemesi hedefleniyor.

Söke Belediyesi bünyesinde yeni kurulan Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esaslarına Ait Yönetmelik, Söke Belediye Meclisi tarafından görüşülürken; yönetmelik oy birliği ile kabul edildi.

Daha önce Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen “Söke Belediye Başkanlığı Şehirlerarası Otobüs ve Minibüs Terminal Yönetmeliği” konusu meclise gelen bir başka konu oldu. Belediye Meclisi’nce görüşülen yönetmeliğe gerek görülen madde ilavesi ve ifade değişiklikleri yapılması kararı oy birliği ile alındı.

İmar Tadilatlarının görüşülerek karara bağlandığı Söke Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısına önerge olarak Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Maddesi de görüşülen bir diğer konu oldu. 2012 yılının Ocak ayında Anıtlar Kurulunca onaylanan proje ile ilgili yıllara sarih olarak yapılması ve ödeneklerin yüzde 20’lik kısmının 2012, yüzde 80’lik kısmının da 2013 yılında kullanılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat