Yozgat’ın Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üreticilere bu yıl toplam 25 bin 250 adet meyve fidanı dağıtılacak.
Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Anteplioğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda fidan dağıtımının yapılacağını belirterek, “Üreticilerimize 2012 yılında yarı bodur 6 bin 600 adet gransimit, 8 bin 800 adet red chief ve 2 bin 200 adet golden olmak üzere 17 bin 600 elma fidan dağıtımı yaptık. Sorgun’da elma yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yaptığımız çalışmalar bu yılda devam edecek. Her yıl elma üreticisi sayısı artıyor. Bu yıl da üreticilerimize 12 bin adet elma, 12 bin adet bağ çubuğu, 500 adet ayva, 250 adet armut ve 500 adet kiraz fidanı dağıtacağız” dedi.
Alternatif ürün kapsamında çiftçilere geçen yıl Sorgun elma bahçeleri oluşturduklarını ve 17 bin 600 fidan dağıtımı yaptıklarını ifade Anteplioğlu,”Amacımız Sorgun ve köylerinde meyveciliğe olan ilgiyi artırmak olacak. Bununla ilgili müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli eğitim seminerlerimiz devam ediyor. Ayrıca ziraat mühendislerimiz kasaba ve köyleri tek tek ziyaret ederek çiftçi eğitimlerini sürdürüyorlar. Çiftçilerimize alternatif ürünler hakkında bilgi paylaşımında bulunuyorlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz