Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı Kutlama Programı gerçekleştirildi.
Bu sabah okul bahçesinde yapılan programa Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikler öncesinde bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Bünyamin Oktay yaptığı konuşmasında, “Kültürel zenginliklerimizden biri olan ve diğer bir adı da Yörük Bayramı olarak bilinen Nevruz Bayramını, aslını bozmadan, gerçek saflığında yaşatmak amacındayız. Nevruz kutlamaları aslında, Balkanlardan Orta Asya'ya kadar uzanan bir coğrafyada yüzyıllardır; barış ve dostluk bayramı olarak kutlanmaktadır. Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren Nevruz, arınmayı, yenilenmeyi, “yeniden dirilişi” ifade etmektedir” dedi.
Kutlama programında daha sonra Nevruz ateşi yakıldı.
Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve diğer katılımcılar örste demir dövdüler.
Okul öğrencilerinin seslendirdiği şarkıların ardından program Belediye Mehter Takımının konseri ile sona erdi.
Ajans23/Özge İNCE
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz