YURTHABER

Kapat

SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesi 364 Kamerayla 24 Saat Izleniyor

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde güvenliği sağlamak amacıyla bir süre önce kurulan Güvenlik İzleme ve Hız İhlal Tespit Merkezi'nin (SAGİS)

Selçuk Üniversitesi açılışı gerçekleştirildi. Sistem ile kampüs alanı 346 kamerayla 24 saat süreyle izlenebiliyor. SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Güvenlik Hizmetleri Şefliği bünyesinde oluşturulan izleme sistem odasında sertifikalı güvenlik görevlilerince takip edilecek sistem kapsamında, kampüs içinde plaka tanıma ve hız tespiti de yapılabiliyor. SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, törende, kampüs güvenliğinin öneminden bahsetti. Türkiye'deki en büyük üniversite kampüslerinden birisine sahip olduklarını dile getiren Gökbel, şunları kaydetti: "Kampüs alanımızda öğrencilerimizle ve çalışanlarımızla 60 bin kişilik bir topluluğa hizmet veriyoruz. Ayrıca kampüsümüz içinde Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi var. Bunun yanı sıra bazı köy yolları kampüsümüz içinden geçiyor. Bu yüzden kampüsümüzün güvenliği çok önemli. Bu sistemle 800 kameraya ve 250 terabayt kayıt kapasitesinde genişleyebilecek şekilde dizayn edilmiştir." Açılışın ardından, sistem odasında inceleme yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat