Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ekonomi Bakanı M.Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) artan terör olaylarını sorgulayan bir soru önergesi verdi.
Önergesinde, terörü bitirme konusunda olan hükümetin hayata geçireceği her türlü ciddi çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını belirten Tanrıkulu, önergesi hakkında düzenlediği basın toplantısında, hükümet yetkililerinin son günlerde artan terör olaylarından ortaya çıkan acı tablo karşısında yaptıkları açıklamaların yetersiz kaldığını belirtti.
Tanrıkulu, hükümet yetkililerinin her terör olayından sonra ‘terörün kınandığı, lanetlendiği, gerekli tedbirlerin alınacağı’ yönünde artık vatandaşımızın nezdinde güven telkin etmeyen sözler sarf ettiklerini söyledi. Tanrıkulu, açıklamasında, "diğer yandan bugüne kadar terör örgütünün kaçırmış olduğu kamu görevlisi ve sivil vatandaşlarımızın akıbetinden ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında haber alınamamaktadır” dedi.
Tanrıkulu, 04.03.2010 tarihli ve 27511 Sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlülüğe giren 5952 Sayılı ‘Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 4’üncü maddesine göre, güvenlik kuruluşları ve ilgili kurumlar arasında terörle mücadele alanında gerekli koordinasyonu sağlamak, bu alandaki politika ve uygulamaları değerlendirmek amacıyla kurulan Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu hakkında da değerlendirmelerde bulundu:
"Kurul, bugüne kadar kaç kez toplanıp hangi kararları almıştır?" diye soran
Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı: "Terörün çözümüne yönelik çalışmalarda; sadece askeri ve güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığını, bunların yanı sıra ekonomik ve sosyal tedbirlerin de alınması gerekli olduğu her kesimce kabul edilmiş konulardır. Ancak, oluşturulan Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun yapısına baktığımızda sadece askerî ve güvenlik ile ilgili üyelerin bulunduğunu görmekteyiz. Kurul’da ekonomik ve sosyal tedbirleri önerecek, araştıracak, uygulayacak üyeler yok. Kanun ‘Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu İçişleri Bakanı’nın başkanlığında toplanır’ derken, baktığımızda Başbakan Yardımcısının Başkanlığı’nda toplanmaktadır. Burada da bir çelişki var."
"Kamu Düzeni Ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın istihbarat hizmetlerindeki rolünü de sorguladığım önergelerimde, kamuoyuna yansıyan ve ‘Oslo görüşmeleri’ olarak nitelenen görüşmelerde ‘ülkemize terör örgütünün çok sayıda patlayıcı getirdiği’ tespitinin yine bir istihbarat görevlisinin dile getirmesine rağmen, o tarihten bugüne bu bombaların neden bulunup, imha edilmediğinin cevaplarını da vatandaşımız adına öğrenmek istiyorum" diyen Tanrıkulu, diğer yandan, terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlisi ve sivil vatandaşlarımızın akıbetinin ve bu konuda hükümetin yaptığı çalışmaların belli olmamasının vatandaşlarımızın arasında tedirginliğe neden olduğunu söyledi.
Bu durumun “Bizde kaçırılsak kurtarılmayacak mıyız?” sorusuna neden olduğunu anlatan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomi ve kalkınma bakanlıklarına vermiş olduğum soru önergelerimle de terörü yoğun bir şekilde yaşayan illerimize yönelik ekonomik ve sosyal tedbirlerin neden hâla hayata geçirilmediğini ve bu tedbirlerin neler olduğunu sordum. Çünkü bu illerimizde halen hane geliri, devlet yatırımları, yeni istihdam oranları çok düşüktür. Görüleceği üzere hükümetin terör konusunda yapacağı çok iş vardır. Bize göre artık ‘sözün bittiği yere gelinmiştir’ ve atılması gereken adımlar hızla atılmalıdır."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz