YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarım İşletmeleri Ve Üreticilere Ipard Çağrısı

Mersin’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma...

Tarım İşletmeleri Ve Üreticilere Ipard Çağrısı

Mersin’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın (IPARD) tanıtımı yapıldı.

Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, IPARD Tanıtım Toplantısı Mersin Oteli’nde gerçekleştirildi. AB’den sorumlu Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nce uygun görülerek düzenlenen ve AB tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan IPARD hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Zafer Demir, AB tarafından birliğe üye olmak için başvuran ve resmi olarak adaylığı tanınmış ülkelere özel mali destekler verildiğini kaydetti. Bu kapsamda, 1999 yılı Helsinki Zirvesi’nde adaylık statüsü kazanan Türkiye’nin de Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA) adı verilen artırılmış bir mali yardımdan faydalandığını söyleyen Demir, program kapsamında tarım, hayvancılık, gıda, balıkçılık ve alternatif tarım alanlarında faaliyet gösteren işletmelere, üretici bireylere, kooperatiflere ve üretici birliklerine hibe programları aracılığı ile finansman desteği sağlanmasının planlandığını belirtti. AB Komisyonu denetimi sonrası başlayacak olan fon dağıtımı ile 2007-2013 IPARD Programı süresince 874 milyon Euro’su AB hibe desteği, 291 milyon Euro’su ulusal destek olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon Euro destek sağlanacağı bilgisini veren Demir, 42 ili kapsayan kırsal kalkınma hibe programlarının Mersin’de de 39 uzman ve 6 destek personeli ile yürütüldüğünü kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftipala da program bütçesinin yüzde 75'ini AB, yüzde 25'ini Türkiye’nin karşıladığını dile getirerek, yatırımlarla birlikte 2,5 milyar Euro’luk ekonomiye ulaşacağı tahmin edilen program kapsamındaki hibenin, yeterli proje hazırlanarak kullanılmazsa AB'ye iade edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Çiftepala, IPARD ile tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlanması, gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı, çevre ve diğer standartlara ilişkin AB standartlarına ulaşmasının teşvik edilmesi, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması, yerel kırsal kalkınma stratejileri ve tarım-çevre tedbirlerinin uygulanması için hazırlık faaliyetlerinin yapılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Toplantı, uzmanların katılımcılara bilgi vermesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler