YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Truva Atı'na kış bakımı yapılıyor

"Troy" adlı sinema filminde kullanılan ve daha sonra Çanakkale’ye getirilen Truva Atı’na kış bakımı yapılıyor....

Truva Atı'na kış bakımı yapılıyor

"Troy" adlı sinema filminde kullanılan ve daha sonra Çanakkale’ye getirilen Truva Atı’na kış bakımı yapılıyor. Atın dış yüzeyine, koruyucu boya sürülüyor.
Başrolünü Brad Pitt'in oynadığı filmdeki dev at, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimiyle 2004 yılında Türkiye'ye getirildi. 350 parçaya ayrılarak üç konteynerle Çanakkale’ye teslim edildi. 260 bin dolara mal olan ve bakanlığın da getirmek için 20 bin dolar harcadığı at, Kordonboyu bölgesine yerleştirildi. Çelik çerçeveden oluşan fiberglas kaplı atın yüksekliği 12,4, genişliği 6 metre ve uzunluğu 10 metre, ağırlığı ise 12 ton. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin şehre gelmesini sağlayan at, Çanakkale Belediyesi’nin bölgede yaptığı çevre düzenlemesinden sonra bakıma alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler