Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, TSO Başkanı İsmail Toksöz'ü ziyaret etti.
Toksöz, kabulde yaptığı konuşmada, kentin ekonomi, sanayi ve ticareti hakkında da bilgi vererek ilin hızla büyüyen sanayi ve ticari hacme sahip olduğunu belirtti.
İhracat ve ithalat oranların da önceki yıllara oranla gözle görülür bir büyüme olduğunu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) sayesinde ticaret ve sanayiye birçok girişimci kazandırıldığını ifade eden Toksöz, şöyle konuştu:
"Oda olarak ilimize daha fazla girişimci kazandırma adına çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Bartın'ın 5084 sayılı teşvik yasası kapsamında olması son derece önem arz etmektedir. Sanayimizin gelişiminde büyük rol oynayan bu yasanın yıl sonunda bitecek olması en başta bizler olmak üzere sanayicisinden çalışana kadar tüm vatandaşlarımızı kaygılandırmaktadır. Yasanın uzatılması noktasında oda olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak devam ettirmekteyiz"
Emirsüleymanoğlu da kurum olarak kentin ekonomisi ve istihdamına katkı sunabilmek için TSO ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Muhabir: Selim Bostancı
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz