Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla başlatılan Tüp Bebek Projesi kapsamında Sakarya’nın Karasu ilçesinde iki yoksul ailenin tüp bebek masrafları Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Projeden faydalanmak isteyen aileleri için son başvuru tarihi 7 Aralık Cuma günü.
Daha önce 26 Ekim olarak açıklanan son başvuru tarihinin 7 Aralık’a kadar uzatıldığını hatırlatan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tüp Bebek Projesi’nden faydalanmak isteyen vatandaşları Vakfa başvurmaya davet etti.
Gürçam, “Projenin hedef kitlesi 23-39 yaş aralığında olan, tıbbi muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında 'sağlık provizyonu 60/c-l kapsamında sigortalı olanlar, yeşil kartlılar' şeklinde sağlananlar oluşturmaktadır” dedi.
Proje çerçevesinde başvuru alınması ve hak sahipliği belirleme işlemlerinin Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütüleceğini aktaran Gürçam, “Projeyle ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuracak kadınlara öncelikle projeye ilişkin genel bilgilerle başvuru için gerekli özelliklere ilişkin bilgi verilecektir” dedi.
Başvuru için kadınlarda aranacak; “Kendisi veya eşinin sosyal güvenceye sahip olmaması,
23-39 yaş aralığında olmak, Tıbbi muhtaçlık belgesine sahip olmak (Devlet veya Üniversite Hastanelerinden alınan, son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair rapor)., Hiç çocuk sahibi olmaması veya çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tedavi amaçlı olarak doğum yapması gerektiğini doktor raporu ile belgelendirmesi” gibi şartlar arandığını kaydeden Gürçam, “Gerekli sağlık raporlarına sahip olmayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecek. Diğer şartlar için ayriyeten bir belge istenmeyecek” dedi.
Başvurular 07 Aralık 2012 tarihine kadar Karasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz