Karaman’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmetlerine dair çağrılar karşılanıyor. Alo 170 hattından günde ortalama 8 bin telefona cevap veriliyor. Turkcell Global Bilgi’nin kurduğu merkezde, 100 personel istihdam ediliyor, bunların 50’si engellilerden oluşuyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’ni basına tanıtan Turkcell Global Bilgi Kamu Operasyonları Birim Yöneticisi Harun Eren, “Karaman’dan Türkiye'ye hitap eden mekânda yüzde 50 engelli istihdam ediyoruz. ÇSGB, SGK ve İŞKUR ile ilgili her konuda 7/24 hizmet veriyoruz.” dedi. Kurum olarak Karaman’da engelleri ortadan kaldırdıklarını belirten Eren, şunları söyledi:
“Türkiye’de engellilerin en önemli sorunları istihdam, mimari şartlar ve ayrımcılık. Biz, Karaman’da bu 3 sorunu da ortadan kaldırdık. Bir defa 750 metrekare alanı olan bina engelli çalışanlarımızın hayatını kolay kılmaktadır. Bunun yanında elemanlarımızla aile gibiyiz, takım ruhunu temel alıyoruz. Şu an ülkede 8,5 milyon engelli bulunuyor; bunların yüzde 80’i atıl durumda. Bütün bu rakamlar, engellilerin etkin olmalarının, istihdam edilmelerinin gerekliliğini net biçimde ortaya koyuyor.”
Alo 170 hattından bireylere destek olduklarını anlatan Eren, “Yüzde 85 oranında ilk temasta dertlere deva oluyoruz. İlk temasta cevaplanamayan, detayları ile incelenmesi gereken sorular içinse anlaşmalı olduğumuz kurumlarla hemen diyaloga geçiyoruz. Sonuç olarak mevzuatın mercek altına alınmasını gerektiren soruları en geç 72 saatte cevaplıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, kurulduğu günden bu yana 1,8 milyon çağrı aldı. Sene sonu itibari ile sayının 2 milyona çıkarılması hedefleniyor.
Gelinen aşamada bireylerle 6,5 milyon dakika görüşme yaptıklarını bildiren Turkcell Global Bilgi Kamu Operasyonları Birim Yöneticisi Harun Eren, elemanlarının tamamının katma değerli hizmet verdiğini aktardı. Eren, kurum olarak takım ruhunu önemli gördüklerini, elemanları arasında engelli veya engelsiz ayrımı yapmadıklarını da vurguladı. Performans kriterlerinin herkes için aynı olduğuna işaret etti. Engelli personelin kalitesinin günbegün arttığını kaydetti.
ENGELLİLER, ÇALIŞMA HAYATINDA DAHA ETKİN OLMAK İSTİYOR
Alo 170 Karaman Çağrı Merkezi’nde çalışan engelliler de hayatından memnun. Bunlardan görme engelli Ahmet Çopur, önyargıların olmaması, fırsat verilmesi halinde engellilerin hayatın her alanında başarı elde edebileceğini dile getirdi. Bir diğer engelli çalışan Merve Uyar da bütün kurumlardan engellilere önem verip sorunlarına eğilmelerini istedi. Diksiyon bozukluğu bulunan Uyar, “Alo 170 Karaman Çağrı Merkezi yüzde 2-3 değil de yüzde 50 engelli çalıştırıyor. Artık burası; iyi bir model olmalı, firmalar daha fazla engelli istihdam etmeli. Engelliler de sosyalleşme ve yeni çevre adına iş başvurusunda bulunmalılar.” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nde vatandaş temsilcisi olarak çalışan Hanife Arz da Turkcell Global’in engelli istihdamı adına iyi bir örnek olduğunu dile getirdi. Arz, pek çok kurumun engelli çalışan kontenjanını yüzde 50’ye çıkarabileceğini vurguladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz