Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "2002 sonu itibariyle kullandırdığımız kredi hacmi 300 milyon liraydı bugün 3 milyar 900 milyon lira" dedi.
Kutlu, Adana Sürmeli Oteli'nde düzenlenen Aile Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin zaman zaman sıkıntılı dönemler geçirdiğini, ancak son yıllarda Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesine paralel olarak geliştiğini ve dimdik ayakta olduğunu söyledi.
Tarım kredi olarak her geçen gün büyüdüklerini anlatan Kutlu, "Çiftçiye kullandırdığımız kredi 3 bin liradan 250 bin liraya çıktı. 2002 sonu itibariyle kullandırdığımız kredi hacmi 300 milyon liraydı bugün 3 milyar 900 milyon lira" dedi.
2011 yılında büyük başarılara imza attıklarını vurgulayan Kutlu, şöyle devam etti:
"2011 yılında tarihimizde ilkleri gerçekleştirdik. 3.9 milyar liralık kredi hacmi gerçekten bir rekordur. Satış ve tahsilatta da rekor kırdık. Tahsilatlarımız, 2004 yılından sonra yüzde 98.5'tir. Bu büyük bir rakam. Gübrede de rekor kırdık. Türkiye tüketiminin üçte birini tarım kredi olarak biz karşılıyoruz. Çiftçimize 1 milyon 542 bin ton gübre dağıttık. Bu çok büyük bir cesaret. Yemde de 580 bin tona çıktık. Bu başarılar, sadece merkez birliğinin değil, hepimizin başarısıdır."
Kutlu, Türkiye'de tarım kredi kooperatifinin gerçek sahibinin 1 milyon 100 bin çiftçi ortağı olduğunu vurgulayarak, Aile Meclisi Toplantıları'nı yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz