Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında Avusturya’nın Linz kentinden Bursa’ya gelen ve Tanıtım Gönüllüleri Derneği gönüllüsü Prisca Ebner’in Türkiye’yi 3 dilde tanıtacak.
Proje dahilinde Bursa ve Türkiye’nin diğer şehirlerine giderek o şehri yakından tanımaya çalışan Ebner, gezdiği yerleri Türkçe, İngilizce ve Almanca dilinde dergi haline getirecek. Çalışmaların sonucunda dergi sanal ortamda AB ülkelerinin sivil toplum kuruluşları ve turizm ağları ile paylaşılacak. Konu hakkında açıklama yapan proje koordinatörü Ali Dindar, “Türkiye’ye gelmek isteyen bir yabancı ilk etapta interneti tercih ediyor ve Türkiye’ye geldiklerin de ise biz Türkler kendilerine eşlik ederek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat bir yabancının, tamamen gönüllülük esasıyla Türkiye’ye gelerek, böyle bir çalışmada bulunması gerek ön yargıların yıkılmasını sağlayacağı gibi, ülkemiz tanıtımına da olumlu katkı sağlayacaktır. Daha önceden böyle bir projenin uygulanmamış olması da Avrupa’da iyi uygulamalara girmemizi sağladı“ dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz