Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, şike sürecinde prensipleri ve geleneklerine göre yönlendirmelerde bulunduklarını, ancak bugün bu konuda yapacakları hiçbir şey olmadığını söyledi.
'Cumhuriyet’in 100. Yılında Galatasaray Kültürü' adlı foruma katılan sarı - kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal, şike süreciyle ilgili sorulan bir soruya, “Başlangıçta olayı, Galatasaray prensip ve geleneklerine göre yönlendirmek için elimizden gelen çalışmayı yaptık. Bugün bu konuda yapacağımız hiçbir şey yok; çünkü şu an olay adliyenin elindedir. Adliye bu konuda gerekli tedbirleri ve karaları verecektir. Bizim gücümüz bu konuda bir yere kadar kullanılmıştır. Ama bundan sonrası devletin gücüdür. Bunu da herhalde önümüzdeki günlerde görürüz.” cevabını verdi.
Ünal Aysal, Galatasaray’da spor kültürüyle ilgili yaptığı konuşmada ise “Spor kültürü kulübümüzün kuruluşundan çok daha öncesine dayanmaktadır. İlk ve en önemli aşama 19. yüzyıl bitmeden sporun eğitimdeki rolünü herkesten önce kavrayan vizyoner bir bakışla bu konuda gerçekleştirilmiş ve yabancı hocalar getirilerek bu kültürün temeli atılmıştır.” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’ın büyüklüğünün, geçen yıl kazandıkları 133 tane yenisiyle birlikte envanterlerinde bulunan 3 bini aşkın şampiyonluk kupalarının ötesinde fedekarlık, cesaret gibi değerlerde yattığının altını çizen Ünal Aysal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün tüm dünyada spor endüstrisinin ulaştığı büyüklük, bu kutsal değerlerin gölgede bıraktırılması ve unutturulması tehlikesini beraberinde getirmektedir. Basınımız ve televizyonumuz sporu, sağlıklı ve sağlam karakterli nesiller yetiştirmek için yaptığımızı neredeyse unutarak bir tiraj ve reyting mücadelesi içinde, meselenin sadece rekabet boyutuna kilitlenmiş durumdadır. Bu büyük camianın fertleri olarak hepimiz, az önce özetlediğim değerleri yaşatmak ve yüceltmek yükümlülüğünü taşıyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz