YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü oyuncu o olaya tepki gösterdi

Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nde 11 yaşında görünen 8 aylık hamile Z.Ç. ile ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

Ünlü oyuncu o olaya tepki gösterdi

Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nde 25 yaşındaki E.D. ile birlikte yaşayan ve nüfus kaydında 11 yaşında görünen 8 aylık hamile Z.Ç. ile ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Oyuncu Berna Laçin de olaya büyük tepki göstererek soruşturma başlatılmazsa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Mudurnu'ya bağlı Alpagut Köyü'nde oturan 8 aylık hamile Z.Ç., önceki gece rahatsızlandı. Ambulansla Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Z.Ç. muaeyene edilirken, imam nikahlı eşi E.D.acil servisin önünde endişeyle bekledi. Bu sırada hastanenin özel güvenlik görevlileri Z.Ç.'nin görüntüsünün alınmaması için gazetecilere engel olmaya çalıştı. Doktorlar, E.D.'nin hastanede kontrol altında tutulmasını istedi. E.D. doktorların isteğini kabul etmeyerek, muaeyene olan Z.Ç.'yi alarak hastaneden ayrıldı.

Kamuoyunda büyük tepki gören olay sonrası Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Medyamızda ’11 yaşında 8 aylık hamile’ başlıkları ile yer alan haberle ilgili Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Konunun bütün ayrıntıları Bakanlığımızca titizlikle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.
BERNA LAÇİN'DEN TEPKİ
Bu arada ünlü oyuncu Berna Laçin konuyu yakında takip ettiğini ve soruşturmqa açılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Sosyal medyada olayla ilgili açıklamalar yapan Laçin şu mesajları verdi:

-11 yaşındaki kız çocuğunun evli ve hamile olduğu haberi üstelik kocası izin vermediği için hastahanede kalamaması, mide bulandırıcı.

-Koca kaç yaşında yazmıyor.Evli diyor, imam nikahlı mı! İmam nikahı hukuki nikah olmadığına göre, 10 yaşındaki kızı iğfal etmekten niye işlem yapılmıyor.

-Taktım mı takarım.Yarın avukattayım.

-Niye yarını bekliyim, şimdi arıyorum hukukçuları

-Kızın alınarak derhal bir sosyal kuruma yerleştirilmesi, alıkoymaktan kocanın hapse atılması ve hastahane polisi ve çıkışına izin verenlerin yargılanması gerekiyor.

-Eğer ki küçük bir ihtimal de olsa gereken soruşturma başlatılmaz ise iki gün sonra ben şahsen suç duyurusunda bulunup, hukuki süreci başlatacağım.Bununla ilgili detayları öğrendim.Sorun yok. Ama iki gün,kamu davası açılmasını beklemek durumundayım.

-E ben de bunun peşini bırakırsam bana da Berna demesinler... Sn.Fatma Şahin'in muhakkak konuya el atacağına da inanıyor ve bekliyorum

-Hukuken, çocuğun hastahanede sağlığı düzeldikten sonra bir sosyal kuruma yollanması gerekiyor. Bebeğin babasının ise hapse girmesi gerekiyor.

-N.Ç olayından sonra düzenlenen yeni yasalarla,artık 15 yaşında da olsa kız, kendi rızasıyla diye bir indirim yokmuş zaten bilginize.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler