YURTHABER

Kapat

Ünye Ziraat Odası Başkanı Şirin:

Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, "Bölgemizde fındık ocakları bugünkü modern teknolojiye göre mutlaka yenilenmeli" dedi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı İsmail Şirin, "Bölgemizde fındık ocakları bugünkü modern teknolojiye göre mutlaka yenilenmeli" dedi.

Şirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada. bölgedeki fındık bahçelerinin yüzde 80'inin ekonomik ömrünü tamamladığını söyledi.

Fındık ürününde verimi arttırmak için modern tekniklerle üretimin yapılması gerektiğine işaret eden Şirin, "Fındık kökü 60 yılı geçtikten sonra siz ne yaparsanız yapın, ne kadar yeni dal bırakırsanız bırakın onun alt yapısı bitmiştir. 60 yıl sonra bu fındıklıkların sökülüp, yeniden dikilmesi gerekiyor. Eski kökten dal bırakmayla olmuyor. Bölgemizde fındık ocakları bugünkü modern teknolojiye göre mutlaka yenilenmeli" dedi.

Fındıkta verimi arttırmak için devlet desteğinin de şart olduğunu ifade eden Şirin, şunları kaydetti:

"Fındıkta verimi artırmak istiyorsak bu konuyla ilgili mutlaka bir devlet desteği lazım. Bahçeye dalkıran zararlısı girdiyse bahçelerimiz kuruyor. Fındık dalı yaşlandığında bunların yenilenmesi gerekiyor. Yeni dikilen fındık fidanlarını aynı yere dikmeyeceksiniz. Mevcut ocak 70-80 yıldır o bölgedeki vitamini komple almıştır. Dolayısıyla orayı rahatlatmak adına iki ocağın arasına yeni ocak sistemi uygulaması yapılmalıdır, bahçeler yenilenmelidir. Daha çok verim alabilmek için yeni teknolojiye göre çift dal sistemi yapılmalıdır. Bugünkü ocak dikim sistemine göre çift dal sistemi yüzde 40 daha fazla ürün veriyor. Tüm bu işlemeleri yapabilmek için üretici devlet tarafından desteklenmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat