Uşak'ta düzenlenen operasyonda değişik dönemlere ait olduğu belirtilen 163 parça tarihi eser ile kaya mezarları patlatmak için kullanılan iki adet savunma tipi el bombası ele geçirildi.
Uşak ve Banaz Jandarma Komutanlığı ekipleri, Banaz ilçesine bağlı Yeniceköy'de bir evde çok sayıda tarihi eser bulunduğu yönündeki ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda, evde ve bahçede toprağa gömülü halde toplam 163 parça tarihi eser ve iki adet 1993 yılı MKE yapımı savunma tipi el bombası ele geçirdi.
olayla ilgili Y.İ.G ve oğlu R.G göz altına alındı.
Kaya mezarlarının patlatılarak çıkarıldığı tahmin edilen tarihi eserlerin niteliklerinin belirlenmesi için uzmanların incelemelerinin devam ettiği bildirildi.
Eserler arasında heykelcikler, sikkeler, toprak kaplar ve mermer sütun parçalarının bulunduğu kaydedildi.
Muhabir: Soner Kılınç / Tolga Albay
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz