Büyük Doğu'nun Şairi Üstad Necip Fazıl Kısakürek Sincan'da görkemli bir törenle anıldı.
"Ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın" dizeleri ile yeni nesile olan umudunu dile getiren Büyük Şair çoğunluğu gençlerden oluşan bir anma programıyla yad edildi. Sincan Belediyesi'nin katkıları ile Sincan Temelli Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen programda öğretmeninden, öğrencisine her yaştan Sincanlı Üstad'ı rahmetle andı.
Yoğun bir katılımın gerçekleştiği anma programında, Kaldırımlar'dan Çile'ye, Sonsuzluk Kervanı'ndan Sakarya Türküsü'ne şiirleri, hayatı ve eserleriyle Necip Fazıl Kısakürek adeta yeniden Sincanlılar ile buluştu. Büyük Şair'in 79 yıllık hayatı boyunca Türk Edebiyatı için geride ölümsüz eserler bıraktığını hatırlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Üstad Necip Fazıl, yirminci yüzyılda düşünce dünyamıza engin dehası, sanatı, aksiyonu ile Türk insanına yol göstermiş büyük bir sanat ve fikir adamıdır. Bize düşen, onun engin fikir, düşünce ve mücadelesini iyi okuyup istifade etmek ve onun yarım bıraktığı binayı tamamlamaktır" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz