YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Cerrah: Fabrikalar kalifiye elemana ihtiyaç duyuyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Organize Sanayi Bölgesindeki Elit İplik Fabrikasında incelemelerde bulunarak, fabrikaların kalifiye elemana...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Organize Sanayi Bölgesindeki Elit İplik Fabrikasında incelemelerde bulunarak, fabrikaların kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Turgut Çalışkan ile fabrikaya giden Vali Cerrah fabrika hakkında firma sahibi Necdet Kahraman’dan bilgi aldı.
2008 yılında faaliyet geçen fabrikada 170 işçinin çalıştığını ifade eden Necdet Kahraman, fabrikada yapılan iplik üretimi hakkında bilgi verdi. Ürettikleri ipliği yurt içinde Adana, İzmir, Bursa, İstanbul gibi kentlere, yurt dışında ise İspanya, Portekiz, İtalya, Yunanistan gibi ülkelere gönderdiklerini kaydeden Necdet Kahraman üretimin yüzde 30’unun ihraç edildiğini söyledi.
Osmaniye’de işsizlik gibi önemli bir sorunun bulunduğunu ifade eden Vali Cerrah, sanayi bölgesindeki fabrikaların sayısının gün geçtikçe artmasının bu sorunun çözümünde önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak; “OSB’de faaliyete geçen firmaların fabrikalarına eleman alırken Osmaniyelileri tercih etmeleri bu sorunun çözümünde önemli bir katkı sağlayacaktır.”diye konuştu.
Fabrikaların kalifiye elemana ihtiyaç duyduklarını da söyleyen Vali Cerrah, sanayi bölgesi yakınına yapılacak olan endüstri meslek lisesi ve 2 yıllık meslek yüksek okulundan da söz ederek; “Endüstri meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerimiz, eğitim gördükleri süre boyunca Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda stajlarını yapacaklar. Böylece hem kalifiye elemanlar yetişeceği için sanayici eleman bulma sıkıntısı yaşamayacak hem de gençlerimiz meslek sahibi olacaklar.”dedi.
OSB’deki bulunan firmaların ihracata yönelik çalışmalarının ilin ve ülkenin ekonomisine katkı sağladığını da söyleyen Vali Cerrah, Elit İplik Fabrikası yetkililerine çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler