Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, şehrin tarih ve kültür değerlerinin tanıtımında herkesin kendini bir turizm elçisi olarak görmesi gerektiğini söyledi. Daşöz, “Turizm konusunda ortak bir hedefle, yoğun bir çabayla çalıştığımızda yakın gelecekte Manisa, turizmde de adından çok daha güçlü bir şekilde söz ettirir.” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 37. Turizm Haftası kapsamında turizm sektörü temsilcileriyle birlikte Vali Daşöz’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Daşöz, Manisa’nın tarih ve kültür değerlerinin tanıtımında "251 Bin Dev Öğrenci" projesinin çok büyük katkıları olduğunu ve önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Proje kapsamında tesis edilmeye çalışılan yatırımların birçoğunun turizmle ilgili olduğunu vurguladı. Manisa’yı yakından tanıdıkça, ne kadar önemli bir şehirde yaşadığını herkesin anlayacağını belirterek, “İnsan, bilmediği bir şeyi tanıtamaz, anlatamaz. Bunun için bir farkındalığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bizler öncelikle bu güzellikleri farkedip bir değer olduğunu anlayarak sahip çıkmalıyız. Şayet Manisalılar olarak bu değerli mirasa sahip çıkamazsak, hiçbir önemi kalmaz. Bu değerlere yalnız bir iki kurumun sahip çıkmasıyla verim alamayız. Ne zaman her birimiz kendimizi görevli saymaya başlarız, işte o zaman turizm doğru bir kulvara girer, topluma ve şehre malolur. Bu şehir işte o zaman turizmi yaşar ve yaşatır diye düşünüyorum. Başta öğrencilerimiz olmak üzere Manisa’da çalışan, yaşayan herkesin katkı sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Daşöz, Manisa’nın "Turizm Seferberliği ve Markalaşma" projesinden de söz ederek, bu kapsamda merkez ve ilçelerde başlatılan çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz