YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Güvenç: Suyumuz ve toprağımız Suriye'ye akmasın, durdurun

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Ovası ve Akçakale'de aşırı sulama nedeniyle drenaj kanalları aracılığı ile...

Vali Güvenç: Suyumuz ve toprağımız Suriye'ye akmasın, durdurun

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Ovası ve Akçakale'de aşırı sulama nedeniyle drenaj kanalları aracılığı ile Suriye topraklarına akan tonlarca toprak ve suyun durdurulması için talimat verdi. GAP İdaresi yetkililerine talimat veren Güvenç, "Suyumuzu ve toprağımızı durdurun." dedi.
Özellikle Harran Ovası’nda aşırı sulama yüzünden günde bin ton yeryüzü toprağının (sediment) ve sulama mevsimlerinde saniyede 40 metreküp suyun Suriye topraklarına aktığı belirtiliyor.
Yüksek oranda suyun ve toprağın Suriye topraklarına akması Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in tepkisini çekti. Celalettin Güvenç, GAP İdaresi'ne talimat vererek akan toprak ve suyun durdurulmasını istedi.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan GAP idaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son dönemlerde çiftçinin eğitimine önem verdiğini dile getiren Açıkgöz, son olarak 150 çiftçinin bilgilendirilmesi amacıyla bir fuara katıldığını anlattı.
Sunumunu tamamlayan Açıkgöz'e Vali Güvenç, çiftçi eğitim merkezlerinin işleyişini sordu. Eğitim merkezlerinin arttırılması ve faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasını isteyen Güvenç, merkezlerde kadın ve çocuklara yönelik projelerinde uygulanmasını talep etti. Güvenç, GAP İdaresi'nin sosyal projeler için daha sonra mevzuatlarla karşılaşılmaması için önceden bakanlığa bazı önerilerde bulunulmasını önerdi.
Emniyet ve belediye ile ortaklaşa çok sayıda kadın ve çocuklara yönelik projelerin hazırlanması gerektiğini anlatan Güvenç, birçok bayan ve çocuğun hala farklı bir şehre gitmediğini hatırlatarak hazırlanan projelerle imkân hazırlanacağını aktardı. Çiftçilerin eğitimine ağırlık verilmesinin altını çizen Güvenç, özellikle Harran ve Akçakale'de kapsamlı toplantıların yapılmasını istedi.
GAP İdaresi Bölge Müdürü Açıkgöz'den suyun durdurulması için faaliyet yapılmasını isteyen Vali Güvenç, "Çok fazla su akıp gidiyor. Saniyede 20–30 metreküp suyun aktığı söyleniyor, bununla birlikte yüklü miktarda toprak suyla birlikte akıp gidiyor. Bu nasıl önlenecekse bir çözüm bulun. Gerekirse her köye, her çiftçiye gidin 2 ilçe kaymakamı, sulama birliği başkanları, muhtarlar, çiftçilerle toplantılar düzenleyin. Ben de katılayım, ama bu sorunu bitirelim." dedi.
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turgut Aydın'ın da katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bin 630 liralık ödeneğin aktarıldığı belirtildi. Yıllardır Siverek-Kâhta feribot yoluna alternatif beklenen Siverek-Kâhta yolunun da ihale aşamasına geldiğini müjdeleyen Aydın, 16 projeden 13'ünün devam ettiğini belirti.
Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise Karayolları ağında yer alan bir köprünün geçen yıl meydana gelen yağışta kullanılamaz hale geldiğini hatırlatarak, yapılmayan köprü için sitemde bulundu. Köprüden 600 kişilik okul yolunun geçtiğini kaydeden Aygöl, olumsuz sonuçların yaşanmaması için köprün biran önce yapılmasını istedi.
Elektrikteki aksaklık ve sıkıntıların fazlalığına dikkat çekilen toplantıda enerjideki aksaklıkların daha geniş bir zaman diliminde ele alınması istendi.
Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Celalettin Güvenç, ilçe kaymakamları, tüm kurum ve kuruluşlarının temsilcisi katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler