YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Yüksel'den, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne Ziyaret

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Metin Doğan ile...

Vali Yüksel'den, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne Ziyaret

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Metin Doğan ile rektör yardımcıları ve dekanlardan, kuruluş çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi ve siyasi açıdan bölgesinde ve dünyada lider konuma yükselen Türkiye'nin üstlendiği misyonu kavramış bir üniversite olarak, Türkiye ve Ankara'yı yeni ufuklara taşıyacağına olan inancını dile getirdi. Yüksel, "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, gençlerimizi dünyadaki bilimsel arenaya taşıyacak bir üniversite olacak." dedi.

Vali Yüksel, çağdaş bir üniversitenin hedefinin olması, düşünsel ürünleri üretmesi ve bunu paylaşması ile içinde yaşadığı şehir ve toplumla buluşması gerektiğini ifade ederek, "Elbette Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilkeleriyle, bilimsel çalışmalarıyla Ankaralılara kapısını açarak gurur duyacağımız çağdaş bir akademik kurum olacağında hiçbir tereddüdüm bulunmamaktadır." dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin, Türk akademik hayatının parlayan yıldızı olacağını belirten Yüksel, "Sizlerle birlikte çalışarak akademik heyecanınıza ortak olmaktan büyük mutluluk duyacağımı belirtmek isterim." diye konuştu. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Vali Yüksel'e, üniversitede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Metin Doğan; üniversite olarak, dünyanın her ülkesinden öğrencilerin tercih edeceği bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, "Bu nedenle, küçülen dünyada iletişim ve bilim dili haline gelmiş olan İngilizce dilinde eğitim vereceğiz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, diğer üniversitelerden farklı olarak, öğrencilerinin yüzde 50'si yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan bir araştırma üniversitesi olarak şekillenmektedir." şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Vali Yüksel, Rektör Prof. Dr. Metin Doğan'a başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler