Van Belediyesi, 2012 yılı içerisinde hedeflediği 30 temizlik kampanyasının 6'ıncısını Hatuniye Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu 4'cü sınıf öğrencileri ile beraber gerçekleştirdi.
Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı kampanyaya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, belediye birim müdürleri ve belediye temizlik işçileri de katıldı. Okul önünde belediye görevlileri tarafından öğrencilere temizlik ünlüğü, eldiven ve maske dağıtıldı. Temizlik öncesi okul önünde basın açıklaması yapan Bozyiğit, kampanyaya destek veren Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti. Bazyiğit "Bütün kampanyalarda dile getirdiğimiz bir şey var, temiz çevre bilincinin herkeste gelişmesi. İlimizin temiz tutulması sadece biz belediyenin değil bütün vatandaşların görevi aslında. Bbu konuda bütün Van halkı duyarlı olmalı ve bize yardımcı olmalıdır. Yaşadığımız depremlerden sonra halkımızın ortalığa rastgele hafriyat, çöp ve enkaz atmamaları konusunda dikkatli olmaları lazım ve duyarlı olmaları lazım" şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Abdurrahman Baycan ise, belediye tarafından başlatılan bu temizlik kampanyasını desteklediklerini ve belediyeye okul yönetimi adına teşekkür ederek, "Çevre bilincinin oluşması şüphesiz çocukken başlar. Biz de bu bilinçle bu kampanyaya destek veriyoruz. Umarım çocukların katıldığı bu kampanya tüm halkımıza örnek olur ve temizlik konusunda daha duyarlı olurlar" şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Hatuniye Mahalle Muhtarı Turgut Külay da, "Belediyenin başlatmış olduğu bu kampanyalar gerçekten çok anlamlıdır. Ben, mahalle muhtarı olarak bu kampanyaya destek veren okul müdürümüz, belediye başkanımız ve yardımcıları, bütün belediye temizlik çalışanlarına mahalle adına teşekkür ediyorum. Kentimizin güzelliği için bütün halk bu tarz kampanyalara destek vermelidir. Temizlik şehrin aynasıdır. Bunu bilerek çevremize önem vermeliyiz. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.
Yapılan konuşmaların ardından mahallenin hemen hemen bütün sokaklarına giren öğrenciler ve temizlik işçileri sokakları baştan sona kadar temizlediler. Öğrencileri ve belediye temizlik işçilerini gören mahalle sakinleri ise balkonlara ve camlara çıkarak yapılan bu çalışmaları alkışla desteklediler. Temizlik sonrası poşetlere toplanan ve öğrenciler tarafında toplu olarak üst üste bırakılan çöpler araçlarla alındı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz