YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vatandaştan tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa kaliteli ve ucuz sebze tedarikinin sağlanması yönündeki talimatının ardından Başkent genelinde tanzim satış noktaları kurdu.Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa kaliteli ve ucuz sebze tedarikinin sağlanması yönündeki talimatının ardından Başkent genelinde tanzim satış noktaları kurdu.

Vatandaştan tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa kaliteli ve ucuz sebze tedarikinin sağlanması yönündeki talimatının ardından Başkent genelinde tanzim satış noktaları kurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa kaliteli ve ucuz sebze tedarikinin sağlanması yönündeki talimatının ardından Başkent genelinde tanzim satış noktaları kurdu. İlk etapta 15 noktada kurulan ve bir hafta içinde sayısı 30’a çıkarılan Halk Sebze Tanzim Satış Noktalarında üreticiden tüketiciye uygun fiyatta sebze satışı yapıldı. İlk bir haftada Tanzim Satış Noktalarında yaklaşık 704 ton sebze satışı gerçekleşti.
Enflasyonla mücadele kapsamında başlatılan uygulama sayesinde vatandaşlar ucuz sebze alma imkanı buldu. 30 sabit nokta ve bir mobil araçla sebze satışı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi kısa sürede sebze çeşitliliğini de artırdı. Mobil otobüs ise önümüzdeki günlerde Başkent’in çevre ilçelerinde dolaşarak sebze satışına başlayacak. Haftanın yedi günü açık olan Tanzim Satış Noktalarında, nakit ve kredi kartıyla satış imkanı sağlanırken, Tarım Bakanlığı Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla gelen ürünler karsız bir şekilde Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiden tüketiciye aracılar olmadan doğrudan satılmaya başlandı. İlk bir haftada yaklaşık 704 ton sebze satışının gerçekleştiği Halk Sebze Tanzim Satış Noktalarındaki 10 sebzenin etiket fiyatlarıysa, domates 3 TL, patates 2 TL, patlıcan 4,5 TL, çarliston biber 6 TL, sivri biber 6 TL, salatalık 4 TL, soğan 2 TL ve kabak 3 TL olarak belirlendi.
Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği Halk Sebze Tanzim Satış Noktalarında en çok satılan sebze ilk haftada 222 tonla domates olurken, domatesi patates ve kuru soğan izledi. Vatandaşlar 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı, Kurtuluş Parkı, Mamak Kültür -Konservatuar Karşısı, Ulus Metro Çıkışı, Keçiören Belediyesi Karşısı, Pursaklar Hicret Cami, Kuyubaşı Fatih Stadı, Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Gölbaşı Belediye Karşısı, Batıkent Gimsa Karşısı, Sincan Fatih Çarşamba Pazarı, Etimesgut Belediye Karşısı, Sincan Lale Meydanı 1, Sincan Lale Meydanı 2, Koru Metro Çıkışı, Pursaklar Saray Meydanı, Yenimahalle Hastane Durağı, Etimesgut Alsancak Mahallesi Muhtarlığı, Etimesgut Suvari Mahallesi Piyade Parkı, Etimesgut Elvankent 14. Cadde Gimsa, Sincan Yenikent Meydanı, Sincan Saraycık Meydanı,ü Mamak Yeşilbayır, Gölbaşı TOKİ, Keçiören Osmanlı Aile Yaşam Merkezi, Yenimahalle Şentepe Teleferik Son Durak, Bostancık Hüseyingazi ve Mamak Dereboyu’nda tanzim satış noktalarından alışveriş yapabilirler.
’’Poşetlerimizi doldurup gidiyoruz’’
Her bir ürün için 3’er kiloluk kota uygulaması getirilirken, Halk Sebze’den ucuz sebze almanın mutluluğunu yaşayan Fikret Tuncer isimli vatandaş, ’’Daha önce alışveriş yapamıyorduk, hiçbir şey alamıyorduk, her şey çok pahalıydı. Patlıcan 14 liraydı, biber 15 liraydı. Buradan patlıcanı 4,5 liraya aldık. Poşetlerimizi doldurup gidiyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun’’ dedi.
Gönül İltaş isimli vatandaş da, ’’Doğrudan halka satış yapılmasından çok memnunum. Hem fiyatlar çok uygun hem de ürünler daha kaliteli. Bu uygulamanın devam etmesini isterim’’ şeklinde konuştu.
Ertuğrul Baba ise, fiyatların çok uygun olduğunu belirterek, çok memnun olduklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Sebze Tanzim Satış Noktaları her gün 09:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Vatandaştan tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Vatandaştan tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Vatandaştan tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Vatandaştan tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler