Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'a raylı sistemin kurulması için erken olduğunu belirterek, "Raylı sistem, belki 10 yıl sonra verimli olabilir." dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında bir heyet ile yaptıkları Prag gezisi sonrası izlenimlerini TRT Erzurum Radyosu'nda anlattı. Korkut, bir soru üzerine, Erzurum'un raylı sisteme geçmesi için erken olduğunu iddia etti. Korkut, il merkez nüfusunun bir milyon olması halinde toplu taşımacılıkta raylı sisteme geçişin mecburi olacağını kaydetti.
Raylı sistemin ekonomik olmasının önemli olduğuna vurgu yapan Korkut, "Benim mantığıma göre raylı sistem Erzurum için çok erken. Nüfusun 1 milyonun üzerine çıkmadığı sürece bunlar verimli olmazlar. Ancak Erzurum'un umudu var. Turizm kenti oluyoruz, 300 eser Yakutiye sınırları içerisinde bulunuyor. Tarihi eserlerin etrafını açabilirsek, açık hava müzesine şehri dönüştürebilirsek, turizm potansiyeli artar ve 360 bin olan nüfusun 700-800 binlere varır. Yalnızca kış turizmi değil, kültürel turizm, din turizmi, kaplıca turizmi açısından bu şehrin potansiyeli var. Bu önemli. Raylı sistemin ekonomik olabilmesi için nüfus önemli bir faktör." dedi.
KIŞ, TARİH İNANÇ VE KAPLICA TURİZMİ
Erzurum'un sosyo-ekonomik kalkınmasına ivme kazandırabilmek için kış, tarih, inanç ve kaplıca turizmi bakımından zengin potansiyele sahip olduğunu da belirten Korkut, "İlçemizi cazibe merkezi yapmak için kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Sahip olduğumuz turizm potansiyellerini uygulamaya sokmamız halinde şehrin ve ilçemizin çehresi değişerek, dünya kenti olabilecektir." diye konuştu.
Belediye Başkanı Korkut, Prag gezisinin kent kültürü adına önemli bir kazanım olduğuna da işaret ederek, "Gördüklerimizin, yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu bir daha bizlere göstermesi adına sevindirici oldu." şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz