YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YIKILAN ELEKTRİK DİREĞİ ÖLÜM KORKUSU YARATTI

Alaplı ilçesi Canbazlı köyünde yıkılan elektirk direğini köylüler kaldırdı.

YIKILAN  ELEKTRİK DİREĞİ ÖLÜM KORKUSU YARATTI

28 Şubbatta aşırı yağan karda köyün ana yoluna, çocukların okula gidip geldiği yola yıkılan elektrik direği ölüm saçtı. Ölüm saçan direği kaldırmak için enerji-sa yetkililerine ulaşamayan köy muhtarı kendi gücüyle direği kaldırdı.

Alaplı ilçesi Canbazlı köyü Elektrik Şebekesi yaşlandı

Elektrik şebekesi ile ilgili görüşlerini açıklayan Canbazlı köyü muhtarı Mehmet Yalçın; "12.06.2009 tarihinde Alaplı kaymakamlığına yazılı dilekçe verdim. Köyümün elektrik direklerinin eskidiğini bazı direkler yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu heran ölümle sonuçlanabilecek kazaların olabileceğini vicdanen düşünerek gerekli müracaatımı yaptım. Yazılı müracaatımdan sonra bazı direklerde bakım yaptılar bu bakım kesinlikle yeterli değil. Tehlike kalkmış değil" dedi. Yalçın sözlerini şöyle dürdürdü; "Bu tehlikeli sorunlarımı sözlü olarakta müteaddit defalarca eski müdürümüzede anlattım. Üzülerek ifade edeyim kalıcı çözüm bulunmadı."

Yalçın 16.01.2012 Tarihinde aynı arıza ve sorunları,tehlikeyi haber vermek için tekrar bu tarihte dilekçe verdim bana dilekçemin Enerjisa yetkililerine iletildiği yazılı olarak bildirildi. Yine Ne gelen oldu nede giden, 28 ,Şubat 2012 Salı günü ana yol üzerindeki bir direk Ana yola yıkıldı, hemen tehlikeyi Enerji_sa ya bildirmeye çalışmama rağmen telefonla ulaşamadım,ölüm tehlikesi kol geziyor, aşırı yağan kar’a rağmen her türlü tehlikeyi göze alarak Köyün elektriğini Trafodan keserek köylüyü toplayıp ölüm saçan direği geçicide olsa kaldırdık.

Yalçın muhtarlık olarak yazılı müracaatım dikkate alınıp söz konusu köy içi enerji hatlarım bakım yapılsaydı bu gün bu tehlikeyi yaşamıyacaktık, bu tehlikeyi bir kaza olmadan atlatık, allah korusun bu direk yıkılırken buradan araba geçerken olabilirdi, çocuklarımız okula giderken olabilirdi, bunun gibi köy içerisinde tehlike saçan direklerin acilen bakıma alınmasını tekrar talep ediyorum, Köyümün voltaj düşüklüğü nedeniyle eletrikli ev aletlerimiz yanıyor,arıza yapıyor dedi.

Canbazlı köyü Muhtarı Mehmet Yalçın konuşmasını şöyle tamamladı 2009 dan beri köyümün elektirklerinde voltaj düşüklüğü var,direkler yaşlandı, çürüdü,direkler her’an yıkılabilir,ölümcül kaza meydana gelebilir,Ben muhtarlık olarak tüm yetkili birimlere,enerji bakanlığına elektrik sorunlarımı bildirdim, bu güne kadarı sorunumuz çözülmedi,çözülceğede benzemiyor.

Muhtar Yalçın ben 28 şubatta yıkılan elektrik direği ile ilgili Alaplı kaymakamımızı telefonla aradım,durumun acileyitini bildirdim,Kaymakamlığı tekrar aradım Enerji_ sa Müdürü Abdullah beye konunun aciliyetini bildirdiklerini en kısa zamanda arızaya müdale edeceklerini söylemişler, buna rağmen arızaya müdahele edilmedi,köyümün insan gücüyle geçicide olsa kaldırdım,doğabilecek kazalardan korkuyorum,bu saatten sonra tüm sorumluluğumu üstümden atmak için bu konuyu kamu oyu ile paylaşmayı, basın yolu ile duyurmayı,ileride allah korusun doğabilecek bir kazayı,ki doğabileceğe benziyor,Vicdanı sorumluğumu yerine getirmek üzere başta köyüm olmak üzere bu tehlikeli sorumluluğumu kamu oyu ile paylaşmayı düşündüm dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler