YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zirve davasının 35. duruşması yapılacak

Malatya'daki Zirve Yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları yarın 35. kez...

Malatya'daki Zirve Yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının sanıkları yarın 35. kez hakim karşısına çıkacak.
Savcının mütalaasını verdiği davanın 35. duruşmasında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki celsede mahkemeye zorla getirilmesi kararlaştırılan tanık olarak Ercan Genli’yi dinleyecek. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un cinayetlerin işlendiği gün, diğer emekli komutanların ise farklı zamanlarda İnönü Üniversitesinde verdiği konferanslara ait görüntü ve ses kayıtlarının İnönü Üniversitesi Rektörlüğünden istenmesine karar vermişti. Yarınki duruşmada, İnönü Üniversitesinden gelen belgeler taraflara verilerek, konu hakkındaki savunmaları talep edilecek.
Bununla birlikte İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yetkisizlik kararı vererek Malatya’ya gönderdiği Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin soruşturma dosyası incelendi. Temmuz ayı içinde mahkemeye ulaşan 98 klasörlük soruşturma dosyası ile ilgili yarınki duruşmada karar verilecek. Bu soruşturma kapsamında eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat'ın da aralarında bulunduğu 4'ü muvazzaf asker toplam 7 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon ve Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesi alınmıştı.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin dosya ve ek klasörlerini incelemesi sonucunda Kafes Eylem Planı ile Zirve Yayınevi davalarının birleştirilmesi konusunda görüş bildirmesinin beklendiği belirtildi.
Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler(20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı. Dava kapsamında daha önce tutuklanıp serbest bırakılan Varol Bülent Aral, Erhan Özen’in ifadesi doğrultusunda 29. duruşma sonrası azmettirici iddiasıyla yeniden tutuklanmıştı. Dava kapsamında 6 tutuklu sanık ile birlikte Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler