Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, yeni eğitim sistemiyle özellikle meslek liselerinde yapılan iyileştirmelerin mesleki eğitimin gelişmesine katkı sağlayacağını ve ülkenin temel sorunlarından olan işsizliğe çözüm olacağına inandıklarını bildirdi.
Birsen, yazılı açıklamasında, esnafın günümüzdeki en önemli sorunlarından birinin yeterli düzeyde eğitim almış ve yetişmiş eleman bulamamak olduğunu belirterek, TBMM'de kabul edilen eğitim sistemiyle gelen yenilikler kapsamında mesleki ve teknik eğitime verilen önemin yetişmiş eleman sıkıntısının giderilmesinde faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.
Esnaf ve sanatkarların çırak ve kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayan mesleki eğitim sisteminin bugüne kadar ikinci planda kaldığını ve gerekli ilgiyi göremediğini ifade eden Birsen, şunları belirtti:
"Yeni eğitim sistemi ile özellikle meslek liselerde yapılan iyileştirmelerin mesleki eğitimin gelişmesine katkı sağlayacağı ve ülkemizin temel sorunlarından olan işsizliğe çözüm olacağına inanıyoruz. Meslek liselerinin ortaokul bölümlerinin yeniden açılması ve meslek liselerinde staj olanaklarının genişletilmesi mesleğe yönelen gençlerimizin teorinin yanında pratik eğitim ihtiyaçlarını da yeterince karşılamalarına katkı sağlayacaktır. Diğer taraftan meslek liselerinde yaşanan katsayı sorununun ortadan kaldırılması da talep almayan mesleki eğitimin yeniden canlanmasını sağlayacağını inanıyoruz. Avrupa ülkelerinin uzun yıllardan beri mesleki eğitime verdikleri önemi bundan sonra ülkemizde de göreceğimize inanıyor, mesleki eğitimin geliştirilmesi için daha fazla düzenlemelerin yapılmasını hükümetimizden bekliyoruz."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz