Super Kanli Mavi Ay Haberleri

Saat 04.36'da herkes gökyüzüne baktı! Mavi Ay” izleyenleri kendine hayran bıraktı

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu ve normalden daha parlak gözlendiği 'Mavi Ay' gökyüzünde zirveye ulaşarak, en parlak ve büyük haliyle gözlendi. Saat 04.36'da oluşan bu görüntüleri fırsat bilenler, ellerinde cep telefonları ile ayın bu evresini kaydetti.

Haber 2023-08-31 09:31:01

Süper mavi ay Isparta’da görüntülendi

Ay’ın Dünya’ya en yakın konuma geldiği anda meydana gelen Süper Ay Isparta’da görüntülendi.

Yurthaber 2023-08-31 08:00:09

Konya’da ‘Süper Mavi Ay’ görsel şölen oluşturdu

Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda bulunduğu ve normalden daha parlak gözlendiği ‘Süper Mavi Ay’ın gökyüzünde oluşturduğu manzara Konya’dan görüntülendi.

Yurthaber 2023-08-31 07:48:25

İzmir’de “Mavi Ay” seyirlik manzara oluşturdu

Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği “Süper Ay” İzmir’de Saat Kulesi ile birlikte görüntülendi.

Yurthaber 2023-08-31 07:36:06

İstanbul’da “Süper Ay” manzaraları

Ay’ın normal zamandan daha parlak ve büyük olarak gözlendiği “Süper Mavi Ay” izleyenleri mest etmeye devam ediyor.

Yurthaber 31-08-23 07:34

MAVİ AY SAATİ 30 AĞUSTOS 2023: Mavi ay saat kaçta görülecek, Türkiye'den izlenebilecek mi? Yılın en büyük ve en parlak tutulması!

Mavi ay saati ve Türkiye'den izlenip izlenemeyeceği 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu doğa olayında dolunay, Dünya'ya en yakın olduğu zamandadır. Astrologlar bu durumun burçların üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtmektedir. Peki, Mavi ay saat kaçta görülecek, Türkiye'den izlenebilecek mi? Yılın en büyük ve en parlak tutulması Mavi ay ne zaman başlayacak?

Haber 30-08-23 13:33

Hatay'da görsel şölen! Mavi Ay böyle görüntülendi

Mavi ay, Hatay'ın Samandağ ilçesinde görsel şölen oluşturdu.

Haber 30-08-23 09:28

Sabaha karşı uykuları 'Mavi Ay' kaçırdı! Görsel şöleni kaçırmak istemeyenler o anları ölümsüzleştirdi

Nadiren gerçekleşen doğa olayını izlemek isteyen vatandaşları dün gece uyku tutmadı. Sabaha karşı gökyüzünü 'Mavi Ay' süsledi. Ay, bundan saatler önce gezegenimize en yakın konumdaydı ve çok daha parlaktı. Bu görsel şöleni kaçırmak istemeyen çok sayıda kişi eşsiz anları ölümsüzleştirdi.

Haber 30-08-23 09:24

İç piyasanın ilgisi artıyor! Kilosunu 40 liradan satıyorlar... Biraz dikkat isteyen bir iş ve...

Edirne’nin Enez ilçesindeki dalyanlarda avlanan mavi yengece iç piyasanın ilgisi artıyor. Yıllardır Avrupa'ya ihraç edilen mavi yengece iç piyasadan da talep artarken, mavi yengeç sezonunun 1 ay önce başladığını söyleyen balıkçı Murat Pınarcı, mavi yengecin iyi bir geçim kaynağı olduğunu ifade etti. Mavi yengeci yurt dışına da gönderdiklerini belirten Melih Yılmazoğlu ise mavi yengecin kilosunu 40 liradan sattıklarını ancak yengecin değerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Finans 02-07-23 18:05

Mavi kategorideki teröriste müebbet ve 33 yıl 9 ay hapis cezası

Hakkari'de 2 kişinin PKK'lı teröristlerce kaçırılmasını sağladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan, Terörden Arananlar Listesi'nde "mavi" kategoride yer alan terör örgütü MLKP üyesi "Deniz" kod adlı Ümit Emrah Köse, müebbet ile 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yurthaber 30-03-23 15:15

Doğum yardımı başvurusu nasıl yapılır, doğum yardımı ne kadar? e-Devlet doğum yardımı başvuru dilekçesi nasıl doldurulur?

Türk vatandaşı olan ve mavi kart sahibi olan vatandaşların doğum yardımı alma hakkı vardır. Bu hak doğrultusunda istenen bazı şartlar ve resmî evraklar ile başvuru yapılarak doğum yardımı alabilmek mümkündür. Yapılan başvurunun "Doğum Yardım Sistemi"ne girişi yapıldığı andan itibaren bir ay içinde hak sahiplerine PTT aracılığı ile ödeme yapılır. Peki, doğum yardımı başvurusu için e-Devlet dilekçesi nasıl doldurulur?

Haber 06-01-23 09:10

KANLI AY TUTULMASI SAAT KAÇTA, ne zaman? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması nedir, Türkiye'den izlenecek mi? Artık saatler kaldı!

Kanlı Ay tutulmasının ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği 8 Kasım 2022 Salı günü vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2022'nin son Ay tutulması gündemde yer alıyor. Tutulma Türkiye’den gözlenemeyecek. eki, Kanlı Ay tutulması nedir, nasıl olur? 8 Kasım Kanlı Ay tutulması ne zaman, saat kaçta? İşte konuya dair merak edilen soruların yanıtı...

Finans 08-11-22 09:09

Super Max'çılara da Hamilton'cılara da güzel haber: F1 22 kısa süreliğine ücretsiz olacak!

"Max Verstappen mi Hamilton mı daha iyi?" tartışmaları sürerken, EA Sports Formula 1 tutkunlarına güzel haberi verdi. EA Sports, yeni Formula 1 yarış oyunu F1 22'nin 20-24 Ekim tarihleri arasında (PlayStation için 25 Ekim) ücretsiz oynanabileceğini açıkladı. Oyun birkaç ay önce çıkmıştı.

Haber 19-10-22 17:40

Van kedisinin kornea tahribatı nedeniyle görmeyen mavi gözü ışığa kavuştu

Kayseri'de doğumundan 3 ay sonra görme kaybı yaşayan kediyi ameliyat eden ERÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan: - "Ameliyat gerçekleşmeseydi ülserleşme gözün derin tabakalarına doğru giderdi. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda gözle alakalı ciddi bir enfeksiyon durumu söz konusu olur ve gözün tamamen kaybedilmesi gündeme gelirdi"

Yurthaber 10-10-22 11:08

Bruce Willis başroldeydi! 80'lerin efsane dizisi Mavi Ay ekranlara geri dönüyor

Cybill Shepherd ve Bruce Willis'in başrollerinde oynadığı efsane dizi Mavi Ay ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor. 1980'li yıllara damga vuran Mavi Ay (Moonlighting) yıllar sonra yeniden bir dijital platformda yayınlanacak. 80'lerde TRT'de cuma geceleri ekrana gelen Mavi Ay, tek kanallı dönemde milyonlarca kişiyi ekran başına kilitliyordu. Dizi, müziklerinin telif hakları nedeniyle yıllardır bir platformda yer alamadı.

Magazin 06-10-22 22:49

Anne olmak için gün sayan Demet Evgar havuzda poz verdi! Yorum yağdı...

Altı yıldır aşk yaşadığı Levent Babataş ile yaklaşık beş ay önce nikah masasına oturan Demet Evgar, şimdilerde Mavi adını vereceği kızını kucağına almak için gün sayıyor. Zaman zaman karnı burnunda pozlarını takipçileriyle paylaşan 42 yaşındaki oyuncu, son olarak havuzda verdiği pozlarla ilgi çekti.

Magazin 26-07-22 08:48

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım Bursa'da T2 Tramvay Hattı'nın açılışında konuştu:

"Bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir. Boş işlerle uğraşmayız. Laf ebeliği bize yakışmaz. Vatandaşımız nerede ne ihtiyacı varsa, yurdun hangi köşesinde olursa olsun orada evvelallah biz varız" - "Bugün ay yıldızlı bayrağımız 780 bin kilometrekare vatan toprağında 492 bin kilometrekare mavi vatanımızda dalgalanmaya devam ediyorsa bu Türkiye'nin gücüdür, lider Recep Tayyip Erdoğan'ın gücüdür"

Yurthaber 02-07-22 17:56

Demet Evgar'ın annelik heyecanı: 'Mavi' bebek göründü!

Geçtiğimiz ay sevgilisi Levent Babataş ile dünyaevine giren ve annelik heyecanı yaşayan Demet Evgar, ayna karşısında poz verdi. Neşeli halleriyle dikkat çeken ünlü oyuncunun karnının iyice belirginleştiği görüldü.

Magazin 18-04-22 12:12

Bruce Willis’in Kariyerini Sonlandıran ‘Afazi’ Nedir?

“Mavi Ay” dizisi ve “Die Hard” filmleriyle ünlenen Bruce Willis, afazi hastalığına yakalandı ve bu nedenle kariyerine son vereceğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama ünlü yıldızın ailesi tarafından yapıldı

Haber 31-03-22 19:33

Bruce Willis'ten kötü haber! Afazi teşhisi konulan Bruce Willis , oyunculuğu bıraktı

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Bruce Willis'ten kötü haber geldi. Mavi Ay, Zor Ölüm ve Ucuz Roman gibi dizi ve filmlerle büyük bir hayran kitlesine sahip olan aktör Bruce Willis oyunculuğu bıraktı. 67 yaşındaki ünlü oyuncuya, beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen 'afazi' (söz yitimi) hastalığı teşhisi konuldu.

Magazin 30-03-22 20:41

Diyarbakır aşılamada ay sonuna kadar mavi kategoriyi hedefliyor

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin: - "Aşılmada yüzde 65'i geçtiğimizi, rakamsal olarak da birinci, ikinci ve üçüncü dozda 1 milyon 298 bin 500'e yakın aşı yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Son bir aylık aşı çalışmalarımızla vaka sayısında ciddi bir düşüş oldu. Yoğun bakımda yatan hasta sayımızda yüzde 60 civarında bir düşüş gerçekleşti" - "Hastanelerimizde serviste ve yoğun bakımda yatan hastalarımızın yüzde 90'ının aşısız ya da eksik aşılı olduğunu görüyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 85-90'ının aşısız, geri kalanların da eksik aşılı olduğunu tespit ettik"

Yurthaber 20-09-21 11:17

Konya'da aşılamada hedef: mavi kategori

Konya Valisi Vahdettin Özkan: - "Düğünlerdeki virüsü bulaştırma yönünde zemin hazırlayan alışkanlıklardan uzak kalma yönünde tedbirlere yüzde 80-90 oranında uyuluyor. 3 ay öncesine, 1 yıl öncesine göre ağırlıklı olarak kurallara uyma yönünde hassasiyet oluşmuş durumda" - "Bütün hastanelerimiz, sağlık birimlerimiz, 700'ün üzerinde aile hekimliği birimimizle beraber kalabalık olan yerlerde, sanayimizde de seyyar aşı ekiplerini kurmuş ve işletiyoruz. Yeter ki vatandaşlarımız bu aşılamayla ilgili bir an önce karar verip, gidip aşı olsunlar. Aşılanması gereken herkesin aşılanması bizim hedefimiz"

Yurthaber 02-09-21 11:03

Bahçesinde yaptığı yelkenliyle mavi sulara açılmaya hazırlanıyor

İzlediği belgeselden etkilenerek Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki evinin bahçesinde 4 kişilik tekne yapan deniz tutkunu öğretmen Yalçın Kuşku, emekliliğini mavi sularda geçirmek istiyor - Yalçın Kuşku: - "Önce denizde çıraklığımı yapıp sonra sağlık el verirse izlediğim programdaki gibi Türkiye'nin bütün kıyılarını iki üç ay içerisinde dolaşmak istiyorum"

Yurthaber 23-07-21 11:09

Endişelendiren görüntü! Rengi yine maviye döndü

Esenyurt'ta bulunan yağmur suyu kanalı bırakılan atıklar nedeniyle yeniden mavi aktı. Yaklaşık 1 ay önce de farklı renklerde akan kanalda, sorun hala devam ediyor.

Haber 03-06-21 13:05

Tozkoparan İskender yeni bölüm fragmanı izle |Tozkoparan İskender'i kaçırıyorlar!

TRT1'de yayınlanan sevilen dizi Tozkoparan İskender, her Pazar günü izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Son bölümde İskender’in süper güçlerinin kaybolduğunu gören Mavi Ay, neler olup bittiğini çözmek istemişti. Peki Tozkoparan İskender yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte Tozkoparan İskender yeni bölüm fragmanı ve detaylar...

Magazin 25-04-21 13:30

Turuncu kategoride olan Bingöl’de 36 saatlik kısıtlama başladı

Korona virüs vakalarının arttığı Bingöl’de yaklaşık bir ay sonra ilk defa 36 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı.Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de vaka sayıları arttı, kent 1 ay önce mavi kategorideyken şimdi turuncu kategori geçti, Pazar günleri için sokağa çıkma kısıtlaması bu gece itibaren başladı.Akşam saat 21.00’de başlayan kısıtlama pazartesi sabah 05.00’de sona erecek.

Yurthaber 03-04-21 22:19

Vaka artışı nedeniyle okullar karantinaya alınmıştı! Van Valisi: Kırmızı bölgelerden öğretmenler geldi

Koronavirüs vaka sayısının artış gösterdiği Van'da, 'kontrollü normalleşme' sürecinde yüz yüze eğitimin başladığı 30 okul, vakalar tespit edilince karantinaya alındı. Vali Mehmet Emin Bilmez, "Eylül ayında Türkiye'nin en kötü illerinden biriydik. Birkaç ay sonra da Türkiye'nin en iyi kentlerinden olduk. Sağlık Bakanlığı'mızın paylaştığı verilere göre hala mavi kategorideyiz ama son haftalarda kırmızı bölgelerden gelen öğretmenler nedeniyle vakalarımızda artış oldu" dedi.

Haber 25-03-21 11:41

Mavi Dolunay (Mavi Ay) nedir? Mavi Dolunay ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? NASA Mavi Ay canlı yayın nereden izlenir?

Son günlerde gökyüzüne ve gökyüzündeki değişimlere ilgi duyanların en çok ilgilendiği konulardan bir tanesi Mavi Dolunay oldu. NASA yetkilileri tarafından Mavi Ay’ın görülebileceği tarih geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 76 sene sonra ilk kez dünyanın her yerinden görülebilecek olan mavi ay Türkiye’den de izlenecek. Peki, Mavi Dolunay (Mavi Ay) nedir? Mavi Dolunay ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? NASA Mavi Ay canlı yayın nereden izlenir? İşte detaylar...

Haber 31-10-20 15:28

Sahibi de gören de şaşkın! Kars'ta dünyaya gelen 'albino tay' ilgi çekiyor

Kars'In Arpaçay ilçesine bağlı Aydıngün köyünde yaşayan Mustafa Kızıltepe'ye ait yerli ırk siyah renkli at, 3 ay önce albino hayvanlara benzerliğiyle dikkat çeken tay doğurdu. Gözleri mavi, kirpikleri, yelesi ve kuyruğuna varıncaya kadar beyaz renkten oluşan tay, sahibi Mustafa Kızıltepe'yi şaşırttı. Büyüdükçe albinoya benzeyen tay, görenlerin de ilgisini çekiyor.

Haber 23-09-20 09:03

NASA duyurdu! 31 Ekim’de nadir görülen 'mavi dolunay' gerçekleşecek

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 31 Ekim’de nadir görülen ‘mavi dolunay’ gerçekleşeceğini açıkladı. Mavi Ay, gök bilimcileri tarafından, bir takvim ayında yaşanan ikinci Dolunay olarak tanımlanan nadir bir doğa olayı olarak nitelendiriliyor.

Haber 20-09-20 13:38

Tekne sahipleri mavi tur hareketliliği için dış pazarın açılmasını bekliyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Akdeniz'in mavi sularında yolculuğa çıkaran Antalya'daki tur teknelerinin sahipleri, Kovid-19 ile mücadele sürecindeki "yeni normal"de umudunu dış pazara bağladı - Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin: - "Antalya'da Rus pazarının açılmasıyla sektörümüzün hareketleneceğini ve normale döneceğini düşünüyorum" - Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan: - "Bu sene pandemi nedeniyle fazla bir beklentimiz yok. Dış pazarın açılmasıyla en azından 2-3 ay bir turist popülasyonu olursa yaralarımızı sarabiliriz"

Yurthaber 19-06-20 11:09

Tekne sahipleri mavi tur hareketliliği için dış pazarın açılmasını bekliyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Akdeniz'in mavi sularında yolculuğa çıkaran Antalya'daki tur teknelerinin sahipleri, Kovid-19 ile mücadele sürecindeki "yeni normal"de umudunu dış pazara bağladı - Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin: - "Antalya'da Rus pazarının açılmasıyla sektörümüzün hareketleneceğini ve normale döneceğini düşünüyorum" - Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan: - "Bu sene pandemi nedeniyle fazla bir beklentimiz yok. Dış pazarın açılmasıyla en azından 2-3 ay bir turist popülasyonu olursa yaralarımızı sarabiliriz"

Yurthaber 19-06-20 11:09

Yelkenciler normalleşme süreciyle yeniden mavi sularda

Tekirdağ'da Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle evde kaldıkları 2 ay boyunca kondisyon çalışması yapan milli yelkenciler, normalleşme süreciyle Marmara'nın mavi sularına yelken açmaya başladı - Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Antrenörü Hakan Şahin: "Kulübümüzde gerekli tedbirlerimizi aldık. Bir arada çok yoğunluk olsun istemiyoruz. Sabah ve öğlen iki grup şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Yurthaber 14-06-20 11:18

Ceyhan Devlet Hastanesi açılışa hazırlanıyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesi açılışa hazırlanıyor.2018 yılında imalatları yüzde 30 seviyelerinde iken son iki yılda inşaatı tamamlanan 250 yataklı devlet hastanesinin yol bağlantısı Karayolu Bölge Müdürlüğünce yapıldı.DSİ Bölge Müdürlüğünce ana girişteki sulama kanalının deplasesi gerçekleştirilen, iç mekanlarındaki inşaat ve mekanik imalatlar ile tesisatlar tamamlanan, geçtiğimiz ay geçici kabul yapılan, ihtiyaç duyulan tıbbi ve idari araç - gereçleri temin edilen ve son iki haftadır da ince iç temizliği yapılan hastanenin bugünlerde de bahçe ve çevre düzenlemesi yapılıyor.Bir haftadır, Ceyhan Belediyesi ve DSİ’nin katkıları ile bahçe ve çevre temizliği ile tesviyesi yapılan binanın bahçesinin dış ve iç cephesinde açılan çukurlara, Orman Bölge Müdürlüğünce temin edilen bin 30 tüplü fidanın dikimi sürüyor.Binanın bahçesinin kuzey ve güney cephelerinin dış kısımlara 5 yaşında 250 adet tüplü fıstık çamı, batı cephesine yer altı sularını çekme özelliğine sahip 3 yaşında 100 adet tüplü okaliptüs fidanı, iç kısımlara da dış cephedekilerle çapraz olarak İskenderun Kauçuğu, taflan, leylandi, altuni mazı, mavi servi, kara servi, süs eriği, oya ağacından oluşan 680 adet tüplü süs bitkisi dikiliyor.Fıstık çamlarının dikimine Ceyhan Kaymakamı Dr.

Yurthaber 20-05-20 13:19

AK Parti Genel Sekreteri Şahin'den Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan milletvekiline tepki:

"O milletvekili kılıklı soytarı ve bütün dünya bilmeli ki ay yıldızlı al bayrağımız ilelebet mavi gökleri süslemeye devam edecek"

Haber 30-01-20 16:22

Bodrum’da 13 koyda deniz dibi temizliği yapılacak

Bodrum Belediyesi’nin “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlattığı deniz dibi temizlik çalışmaları Şubat ayının ilk haftasında başlıyor.“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Bodrum deniz dibi temizlik kampanyası, 5 Şubat 2020 Çarşamba günü Yalıçiftlik Koyu’ndan başlatılacak.Çalışma kapsamında Yalıçiftlik, Gümbet, Ortakent, Akyarlar, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Türkbükü, Gölköy, Bodrum Merkez, Torba ve Güvercinlik olmak üzere 13 noktada deniz dibi temizliği gerçekleştirilecek.Bodrum Belediyesi personelinden oluşan Bodrum Belediyesi Dalış ekibinde görevli dalgıçlar, Bodrum yarımadasındaki koyları 5 ay sürecek olan çalışmalarla, denize atılmış ya da mevsimsel şartlar nedeniyle denizde birikmiş atıklardan arındıracak.Her yıl gerçekleştirilen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası ile ilgili olarak Bodrum koylarındaki kirlilik oranında da gözle görülür oranda bir azalma olduğu gözlemleniyor.

Yurthaber 30-01-20 12:13

Sudan’da ayrılıkçı örgüt ateşkesi 3 ay uzattığını açıkladı

Güney Kurdufan ve Mavi Nil eyaletlerinde hükümet güçleriyle çatışan ayrılıkçı Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey örgütünün Abdulaziz Hulu liderliğindeki kolu, ateşkesi 3 ay uzattığını duyurdu

Haber 02-01-20 13:28

Japonlara özgü nefes alma tekniği, daha kaliteli uyku sağlıyor

Çaylar ve temel yağlar kullanmaktan, mavi ışıktan kaçınmaya kadar daha kaliteli bir uyku vadeden sayısız insomnia tedavisi mevcut. Ama hala uyanık bir şekilde koyunları sayıyorsanız "moon breathing (ay solunumu)" adı verilen Japon nefes alma tekniği aradığınız cevap olabilir ve yapmanız gereken tek şey, bir burun deliğinizi kapatıp solunuma diğeriyle devam etmek.

Kadin 01-01-20 11:45

Nijerli mavi gözlü Rukiye ilaç bulamazsa 6 ay sonra kör olabilir

TİKA, THY, Sağlık Bakanlığı desteğiyle Türkiye’den Nijer'e giden gönüllü doktorlar, gözlerinde yüksek tansiyon tespit ettikleri 7 yaşındaki mavi gözlü Rukiye Ramatou’ya 6 aylık ilaç desteğinde bulundu - "Gönüllüler" ekibindeki Filistinli doktor Fathiyah Hamad: - "Ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor. Annesine bilgi verip 6 ay yetecek kadar ilaç bıraktık. Eğer ilaç desteği sürdürülmezse Rukiye kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak" - "Minik Rukiye'nin hastalığının seyrini izlemek için 6 ay içinde tekrar kontrol yapılmalı"

Haber 31-12-19 11:30

Ahmet Gülhan: Beni ilk keşfeden Cahide Sonku oldu

Oyuncu Ahmet Gülhan: - "Bütün belgesellerde gösterilir, İzmir Sarıkışla'nın tepesindeki Yunan bayrağını indirip Türk Bayrağını çeken manganın emrini babam vermiş askerlerine. Komutanından emir almadan sen bunu uyguladın diye mahkemeye çıkartılıp ceza olarak 1,5 ay İstanbul'a sürgüne göndermişler" - "Mezun olmadan insan hayaller kuruyor, onu da bunu da yaparım diye. Ama hayat öyle değil. Denedim. 6 ay mensucat fabrikasında işletme şef yardımcılığı yaptım. Bir de ben hem çalıştım hem okudum" - "Önümüzdeki yaz yapacağım bir projem var. 4 senedir uğraşıyoruz. Fakat beraber yola çıktığımız Cankat Ergin, 'Sev Kardeşim'in yönetmeni, vefat etti. O biraz sarstı bizi ama seneye yapacağım. Adı, Kekova Mavi Tur" - "İzmit Bölge Tiyatrosu'nu kurduğum zaman Yalçın (Gülhan) bana uğradı. Askere gidiyor, Bahriyeli. Işıkçım Turgut Üregül'ün kardeşi, 13-14 yaşında. Çok güzel bir çocuktu. Ben 'Ne haber yakışıklım' derdim. 'Ahmet ağabey, Yalçın ağabeyle bir fotoğraf çektirebilir miyim?' dedi. 'Tabii oğlum.' dedim. Kimdi o çocuk? Tarık Akan'dı"

Magazin 20-12-19 11:44

Eyüpsultan Çocuk Meclisi’nden “Mavi Kapak ve Hayırda Buluşalım” kampanyası

Eyüpsultan’da bulunan 28 mahallede ikamet eden toplamda 33 üyenin katılımı ile oluşan "Çocuk Meclisi”, Aralık Ayı toplantısını Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.Eyüpsultan Belediyesi Çocuk Meclisi’nin bu ay ki oturumunda, çevre duyarlılığına dair “Evvel Ahir”, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye sağlamak amacıyla yürütülen “Mavi Kapak Kampanyası” ve “Hayırda Buluşalım” sloganı ile Eyüpsultan’da yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip destek olmak amacıyla yürütülen projeler ele alındı.

Yurthaber 10-12-19 13:59

İstanbul Yerel Yönetimler Sıfır Atık Kongresi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Denize, göllere kıyısı olan tüm şehirlerimizde Sıfır Atık Mavi Projesini altı ay önce başlattık. Bu uygulamayla bugüne kadar 163 bin metreküp deniz çöpü toplayarak bertarafa gönderdik. Sıfır Atık Projesiyle birlikte yıllık 20 milyar lira tasarruf etmiş ve 100 bin kişiye de istihdam sağlamış olacağız" - "Sıfır Atık Projesinin içerisinde iklim değişikliğiyle ilgili Millet Bahçeleri projesi de var, atıklarımızın ayrıştırılarak ayrıştırılmış atıkları yine ekonomiye kazandırma işi var. Sıfır Atığın içerisinde plastik poşetlerin ücretli hale getirilerek şu an itibarıyla baktığınızda yüzde 85-90'ına varan oranda azalması da var"

Haber 11-10-19 14:21

Çınarcık’ta arıtma tam kapasite ile çalışıyor

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bulunan Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği sorumlusu Kimyager Kubeysi Ayaz, ilçede her ay su tahlillerinin yapıldığını, şu anda denizin ve suyun temiz olduğunu söyledi.

Yurthaber 12-07-19 13:52

Nintendo, E3 2019 ile ilgili planlarını açıkladı

Oyun ve konsol dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nintendo, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan E3 2019 için hazırladığı takvimi takipçileriyle paylaştı. Japon konsol devi tarafından paylaşılan iletide, ilk olarak 8 Haziran’da Super Smash Bros. Ultimate ve Splatoon 2 turnuvalarının düzenleneceği belirtildi.

Trend 12-05-19 09:56

ABD Ay’a “Mavi Ay”la gidecek

Uzay şirketi Blue Origin’in kurucusu olan ABD’li milyarder Jeff Bezos, aya yapılacak görevler için tasarlanan ve “Mavi Ay” adını verdiği uzay modülünü tanıttı.Dünyanın en zengin adamı, Amazon’un başkanı ve uzay şirketi Blue Origin’in sahibi Jeff olan ABD’li milyarder Jeff Bezos, Ay’a yapılacak görevler için tasarlanan ve “Mavi Ay” adını verdiği uzay modülünü Washington’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Haber 10-05-19 21:47

Mavi Ay: Amazon'un patronu Jeff Bezos 2024'te Ay'a inmesi planlanan aracı tanıttı

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, Blue Moon (Mavi Ay) adlı uzay aracının 2024 yılında Ay'ın güney kutbuna astronot ve teçhizat indirebileceğini söylüyor. Bezos'a göre bu girişim, insanlığın uzayda kendine yeterli yaşam alanları yaratmasının ilk adımını oluşturabilir.

Haber 10-05-19 15:00

6 ay önce nişanlanan çiftçi, traktör altında can verdi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde çiftçilik yapan ve 6 ay önce nişanlanan İbrahim Mavi (26), devrilen traktörün altında kalarak, yaşamını yitirdi.

Haber 09-05-19 17:40

Foto safarinin gözde adresi: Kadıralak Yaylası

Doğal güzellikleri, kültürel yapısı ve mesire yerleriyle ilgi çeken Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı bin 300 metre yüksekliğindeki Kadıralak Yaylası, her yıl Nisan ayında 'mavi zakkum' olarak da isimlendirilen 'mavi yıldız' çiçeklerinin açmasıyla ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor. Son yıllarda adından da sıkça söz ettiren yayla, bir ay süreyle kendisini adeta maviye boyayan çiçeği görmek isteyenlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da bu tarihlerdeki ilk adresi haline geldi.

Trend 24-04-19 13:57

Foto safarinin gözde adresi: Kadıralak Yaylası

Doğal güzellikleri, kültürel yapısı ve mesire yerleriyle ilgi çeken Trabzon'un Tonya ilçesindeki bin 300 rakımlı Kadıralak Yaylası, her yıl nisan ayında "mavi zakkum" olarak da isimlendirilen "mavi yıldız" çiçeklerinin açmasıyla ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor - Son yıllarda adından sıkça söz ettiren yaylayı bir ay süreyle maviye boyayan çiçeği görmek için ziyaret edenler eşsiz manzarayı fotoğraflama imkanı da buluyor - Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel: - "Yaylamız mavi yıldız çiçeklerinin nisan ayında açmasıyla adeta doğa ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor. Türkiye'nin birçok ilinden bu çiçekleri görmek ve fotoğraflamak için gelen vatandaşlarımız var"

Yurthaber 24-04-19 12:36