YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2011 Büyükşehir'in Onayından Geçti

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Belediye Meclis Salonu'nda Mehmet...

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Belediye Meclis Salonu'nda Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılına ait faaliyet raporu görüşülerek onaylandı.

Meclis'te Büyükşehir Belediye Encümeni'ne ve bazı komisyonlara üye seçimleri de yapıldı. Seçimler sonucunda Belediye Encümeni'ne; Mehmet Savruk, Mehmet Berk, Fatih Özdamar, Metin Mermerkaya ve Osman Çimen getirildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na; Serdar Altuntuğ, Ahmet Tahir Gül, Ahmet Çolakbayraktar, Oğuz Ortaköylüoğlu, Kıyasi Kaya, Zekeriya Ergüneş, Cengiz Akparlar, Plan ve Bütçe Komisyonu'na; Mustafa Aktaş, Mehmet Balaban, Venhar Pakırtaşı, Zekeriya Ergüneş, Fatih Özdamar, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'na; M. Kenan Başyazıcıoğlu, Çiğdem Yağcıoğlu, Tuncay Şahin, Oğuz Ortaköylüoğlu, Sayım Sarıkaya, Ulaşım Komisyonu'na; Mustafa Çelik, Mustafa Aktaş, Çiğdem Yağcıoğlu, Osman Çimen, Şaban Solmaz, Çevre Sağlık Komisyonu'na; Ahmet Çolakbayraktar, Venhar Pakırtaşı, Mehmet Berk, Tuncay Şahin, Turan Türküm, Kadın ve Aile Komisyonu'na ise Venhar Pakırtaşı, Mehmet Berk, Mustafa Aktaş, Çiğdem Yağcıoğlu, Şaban Solmaz seçildi.

Çeşitli nazım imar plan tadilat talepleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar da mecliste görüşüldü. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi'nin imar planına işlenmesi talebi de meclisin gündem maddeleri arasında yer alarak kabul edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Carolina Eyaleti ile 'Ticaret, ekonomi ve Kültür' konularında işbirliği protokolü imzalanması talebi de meclisin gündem maddeleri arasında yer aldı. Bu madde de oybirliği ile onayladı.

Meclis'te ayrıca Kültür Yolu Projesi ile ilgili ihtiyaç duyulan uzman desteği ile ilgili olarak Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülin Görgülü'nün üniversitesince 6 ay süre ile danışman olarak görevlendirilmesi için, Maltepe Üniversitesi ile yapılacak protokolün imzalanması için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy'a yetki verilmesi talebi görüşülerek kabul edildi.

Meclis'te son olarak merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin Kayseri'de herhangi bir bulvara verilmesi talebi görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler