YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2013 Karaman'da Kentsel Dönüşüm Yılı Olacak

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yeni yılda Karaman'ın gelecek yüz yılına imza atmaya devam edeceklerini...

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yeni yılda Karaman'ın gelecek yüz yılına imza atmaya devam edeceklerini belirterek 2013 yılının kentsel dönüşümün yoğun şekilde yaşanacağı bir yıl olacağını söyledi.

Türkiye genelinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarından Karaman’ında yeteri kadar faydalanacağını fakat Karaman'da kentsel dönüşümün farklı bir yöntemle uygulanacağını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
''Karaman Belediyesi hizmet binasının da içinde olduğu çevrede ciddi bir kentsel dönüşüm çalışmamız olacak. Bu alan belediyenin arkasındaki sanayi sitesi, mezhepler iş hanı, musallayı da içine alarak Yeni Sanayi Sitesi'ne kadar çok geniş bir alanı kapsayacak. Ön proje hazır. Bizim bu projede uygulamamız farklı olacak. Bu kentsel dönüşüm projesini TOKİ ile değil belediye ve vatandaşlarımız ile birlikte uygulayacağız. Yani vatandaşın muhatabı belediye olacak. İşleri de parça parça Karamanlı müteahhitlere, inşaatçılara yaptıracağız. Ortada bir gelir varsa bu gelir belediye ve vatandaş arasında paylaşılacak.''
Bu kış boyunca ön projesi hazır olan projenin aslı için çalışacağını ve vatandaşlarla görüşülmeye başlanılacağını sözlerine ekleyen Uğurlu, ''Bu alanda kaç mesken var, kaç dükkân var bunlar tespit edilecek. Hak sahipleriyle görüşülecek. Mülküne mülk verme sureti ile bir çalışma yapılacak. Maddi olarak bir sıkıntımız yok. Ankara'ya hangi projemizi götürürsek götürelim onay alıyoruz. Çünkü mantıksız hiç bir proje ile insanların kapısını çalmıyoruz. Bize inanıyorlar. Bu çok önemli. Proje konusunda kamuoyunu ileri ki günlerde daha geniş bir şekilde aydınlatacağız.'' diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler