YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014 Kış Olimpiyatları’nın evsahibi Sochi’den Bursalı işadamlarına davet

Rusya'nın Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim P.Levchenko, 2014 Kış Olimpiyatları'nın oluşturacağı ekonomiden Bursalı...

2014 Kış Olimpiyatları’nın evsahibi Sochi’den Bursalı işadamlarına davet

Rusya'nın Sochi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim P.Levchenko, 2014 Kış Olimpiyatları'nın oluşturacağı ekonomiden Bursalı işadamlarının da yararlanması gerektiğini söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, Rusya’nın Sochi Kenti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vadim P.Levchenko ve beraberindeki heyeti ağırladı.
Ziyaret sırasında Bursalı işadamlarına Sochi’de yatırım yapma çağrısında bulunan Levchenko, "İtalyanlar mobilya ve ev tekstili başta olmak üzere pek çok sektörde şimdiden hummalı bir çalışma başlattılar. Bursalı işadamı ve sanayiciler de bu kadar yakın bir fırsatı kaçırmamalı." dedi.
BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de ziyaretin 2 kentin işadamları açısından kurulacak işbirlikleri için ‘başlangıç’ olacağını kaydetti.
Tekstil, otomotiv ana ve yan sanayi, makine, gıda ve hizmetler sektörlerinde Bursa'nın çok iddialı ve öncü bir şehir olduğunu vurgulayan Parseker, "Son yıllarda hizmetler ve turizm sektörlerinde de potansiyelini doğru kullanarak iddialı hale gelmiştir. 2 ülke ve 2 kent arasındaki işbirliği olasılıklarında Bursa önemli üstünlüklere sahiptir. Bu ziyaretle atılan adımın devamını getirmek için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.
Ziyarette, Sochi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odaları'nın buluşmasını sağlayan İstanbul İhracatçılar Meclisi Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BTSO Meclis Üyesi Alper Gürsoy da Bursa iş dünyasını Sochi’de önemli fırsatların beklediğini belirterek, Sochi ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler