Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, öğretmenliğin onurlu bir meslek olduğu gibi yoğun emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen bir meslek olduğunu bildirdi.
Ayyıldız, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bilgi çağının her yönüyle yaşandığı günümüzde, ülkelerin dünyadaki konumlarını güçlendirmelerinde eğitimin temel bir rol oynadığını belirtti.
Eğitim sisteminin geliştirilmesi ve eğitim hizmetlerindeki kalitenin mutlaka yükseltilmesi gerektiğini aktaran Ayyıldız, şunları kaydetti:
"Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin, bugün yetiştirmekte olduğu kuşak, çağdaş Türkiye'yi temsil edecek. Ülkesini dünya ulusları içerisinde söz sahibi yapacaktır. Öğretmenlik onurlu bir meslek olduğu gibi yoğun emek, özveri,sabır ve hoşgörü isteyen bir meslektir. İşte bu nedenle öğretmenlerimiz yerine getirmiş oldukları bu ulvi görev nedeniyle toplumsal hayatımızda her zaman saygın bir yer edinmişlerdir.
Ne mutlu onlara ki güzide bir mesleğin mensuplarıdırlar. Hoşgörüleri, bilgi ve birikimleri bu zamana kadar olduğu gibi ülkesine, milletine yürekten bağlı ülkesini ve ulusunu seven, kendine güvenen, araştıran, kişilikli öğrenciler yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bugün itibariyle emekliye ayrılan öğretmenlerimize bu güzel ve bir o kadar da anlamlı hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum."
Muhabir: Ferdi Akıllı
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz