Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, son günlerde engellilerin eğitimi konusunda olumlu gelişmelerin olduğunu bildirdi.
Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkemizde 8,5 milyon, Alaplı'da ise bin'e yakın engellinin yaşadığını belirterek, engellilerin eğitimi konusunda önemli gelişmelerin olduğunu ifade etti.
Türkiye'de engellilerin sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanmasında 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Engelliler Yasası'nın etkili olduğunu ifade eden Korkut, "Bu hakların engellilerin tüm haklı istek ve taleplerine cevap verdiğini söylemek mümkün değildir. Son günlerde engellilerimizin eğitimi konusunda olumlu gelişmeler olmuştur. Ancak, istihdamı yönünde sıkıntılar devam etmektedir" dedi.
Korkut, Alaplı'da 4 yıl önce kurulan derneklerinin, engellilerin açısından daha yaşanabilir bir Alaplı için çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, bu çalışmalar sayesinde Alaplı Belediyesi tarafından engellilere yüzde 50 indirimli su ve ücretsiz otopark kullanımı kolaylığı sağladığını ve Halk Eğitim Merkezi'nde 35 engellinin Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için kursa alındığını kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz