YURTHABER

Kapat

48 İşçi Yanarak Ölmekten Son Anda Kurtuldu

Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan yangında 48 işçi ölümden döndü. Yangında yatakhane olarak kullanılan 10 adet...

Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan yangında 48 işçi ölümden döndü. Yangında yatakhane olarak kullanılan 10 adet prefabrik konteynır tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Işıkkaya köyü yakınlarında bulunan Göktaş 2 HES baraj şantiyesinde çalışan ve işçilerin kaldığı inşaat sahası içerisinde bulunan prefabrik konteynırlarda önceki gün akşam saat 19.30 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Fakat mesafenin uzak olması nedeniyle yangına çok geç müdahale edilebildi. İnşaattaki işçilerin erken saat olması ve yemekhanede olması nedeniyle büyük bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Yangında İsmail Akıllıoğlu adlı bir kişinin dumandan zehirlenerek ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

İşçilerden Abdullah Temiz, “Biz gündüz vardiyasında çalıştık. Yorgun ve uykusuzduk. Yemeğimizi yedik çay içerken yangın olduğunu söylediler dışarı çıktık. Baktık ki yatakhanemiz alevler içerisinde koştuk en azından eşyalarımızı kurtaralım diye ama her yeri alev kapladığı için içeriye giremedik. Bütün eşyalarımız yandı. Bilgisayarlarımız kimliklerimiz, cüzdanlarımız ve kişisel eşyalarımız ile bazı arkadaşlarımızın parası yandı. Yangın 1-2 saat sonra çıkmış olsaydı hepimiz uyuyor olacaktık ve belki de 48 işçiden 10 tanesi kurtarılamayacaktı. Hepimiz yanacaktık" dedi.

Duran Ali Yul isimli işçi de, "Alevlerde büyüyünce kimse yangına yaklaşıp müdahale edemedi. Her şeyimiz yandı içeride, yangın gece geç saatlerde çıksaydı dünya kadar adam yanacaktı orada" dedi.

Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı yangınla ilgili inceleme başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat