Türk Büro-Sen Bursa Şube Başkanı İbrahim Bulut, adliye çalışanlarının herkese adalet dağıtırken kendileri için de adalet istediğini söyledi.
Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Bursa Şubesi, ‘Adalet Çalışanları Adalet İstiyor’ konulu basın açıklaması yaptı. Adliye önünde basın açıklaması yapan Şube Başkanı İbrahim Bulut, “Adalet çalışanları, bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken, diğer yandan da kazanılmış hakları birer birer kaybediyor. Maalesef en çok hakkı yenen, hor görülen kesim bu kesimdir. Adalet hizmeti verenler her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istiyor. Daha da önemlisi hür iradeleriyle hizmet vermek istiyorlar. Sözün özü, herkese adalet dağıtırken, kendileri için de adalet istiyorlar” şeklinde konuştu.
Mağduriyetlerinin giderilmemesi durumunda iş bırakma noktasına geleceklerini ifade eden Bulut, “Her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Yaşanacak olumsuzlukların sorumluluğu adalet çalışanlarına bu haksızlıkları reva gören yöneticilerin olacaktır” dedi.
Açıklamanın ardından Türk Büro-Sen Bursa Şubesi üyeleri alkışlarla bakanlığı protesto etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz