YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da 9 Taraftar Hakkında Adli Işlem Yapıldı

Adana Demirspor ile Adana Demirspor - Manisaspor maçlarında toplam 9 taraftara çirkin tezahürat, taşkınlık ve tahrik suçundan adli işlem yapıldığı

Adana Demirspor ile Adana Demirspor - Manisaspor maçlarında toplam 9 taraftara çirkin tezahürat, taşkınlık ve tahrik suçundan adli işlem yapıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim'de oynanan Adana Demirspor - Adanaspor derbi maçı öncesinde, esnasında ve sonrasında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde olası kötü olayların engellenip, müsabakanın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının sağlandığını ifade edildi.

Maçın ardından yapılan kamera incelemeleri neticesinde 1 kişiye kötü ve çirkin tezahürat, 1 kişiye rakip takım taraftarına karşı bıçakla çevrede bulunan bir aracın üzerine çıkarak tahrik etmek ve kışkırtmak, 1 kişiye ise rakip takım taraftarlarını taşlamak, spor alanları ve çevresinde taşkınlık çıkarmak suçlamasıyla Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde adli işlem yapıldığı bildirildi.

Dün oynanan Adana Demirspor - Manisaspor maçında da 2 kişiye kötü ve çirkin tezahürattan, 4 kişiye ise spor alanlarında taşkınlık çıkarmaktan dolayı aynı kanun çerçevesinde adli işlem yapıldığı, maç öncesi yapılan aramalarda da müsabaka güvenliğini tehlikeye düşürebilecek yakıcı, yanıcı, ezici ve yaralayıcı madde ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Adana Emniyet Müdürlüğü olarak bütün amacımız taraftar, yönetici, sporcu ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiye'ye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmaktır."

Muhabir: Anıl Bağrık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler