Maymun Çiçeği Virüsü Haberleri

DSÖ'den Maymun çiçeği virüsü için harekete geçti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği (mpox) virüsüne karşı aşı çalışmalarında olumlu sonuç "MVA-BN" için ön yeterlilik alan ilk aşı olduğunu duyurdu.

Haber

İstanbul'da maymun çiçeği paniği: Sosyal medya yabancı uyruklu şahsın görüntülerini konuşuyor! İnceleme sonucu açıklandı

İstanbul'da dün yaşanan maymun çiçeği virüsü paniği üzerine olayın detayları netleşti. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde sağlık ekiplerinin söz konusu adama kollarını gösterttiği, ardından adamın ambulansa bindiği anlar yer alıyordu. Sağlık Bakanlığı incelemeler sonucu ortaya çıkan tespitleri açıkladı.

Haber

Dünya diken üstünde beklerken DSÖ açıkladı: ‘‘Maymun çiçeği virüsü salgınları durdurulabilir’’

Henüz yeni yeni covid-19 salgınının etkilerinden kurtuluyorken, Dünya maymun çiçeği salgını ile yeniden diken üstündeydi. Dünya Sağlık Örgütü Afrika’dan yayılarak bazı ülkelerde görülmeye başlanan mpox virüsü hakkında yaptığı açıklamada, ‘‘Maymun çiçeği virüsü salgınları durdurulabilir’’ dedi.

Haber

Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? En son kaç doğumlular çiçek aşısı oldu? Çiçek aşısı hâlâ yapılıyor mu?

Geçmişte, çiçek hastalığı nedeniyle çiçek aşısı rutin aşı takviminde yer alırdı. Ancak, 1980 yılında çiçek hastalığının dünya genelinde yok edilmesiyle birlikte bu aşı, rutin uygulamadan kaldırıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), maymun çiçeği virüsü (mpox) konusunda alarm vermesiyle birlikte, çiçek aşısının geçmişi yeniden araştırılmaya başlandı.

Haber

Maymun çiçeği tedavisi var mı? Maymun çiçeği tedavisi nasıl yapılır?

Maymun çiçeği, Mpox olarak bilinen bir virüsün yol açtığı, genellikle kaşıntılı deri döküntüleri, ateş, lenf düğümlerinde şişme ve kas ağrıları gibi belirtilerle kendini gösteren bir enfeksiyondur. Bu virüs, insandan insana doğrudan temas yoluyla bulaşabilir. Hastalık, hem ciltteki döküntüler hem de başka belirtilerle ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Peki, maymun çiçeği tedavisi var mı? Maymun çiçeği tedavisi nasıl yapılır?

Haber

Maymun çiçeği ile ilgili merak edilen soruları İletişim Başkanlığı yanıtladı! Evcil hayvana bulaşır mı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, M çiçeği (mpox) hastalığına ilişkin merak edilen bazı soruları ve cevaplarını paylaştı. "M çiçeği belirtileri nelerdir?", "M çiçeği belirtileri olan kişi ne yapmalı?", "Evcil hayvana bulaşır mı?" gibi soruların yanıtlarını paylaştı. İşte detaylar...

Haber

Prof. Dr. Bakır: ''M çiçeği virüsünde paniğe gerek yok''

Dünya’da endişeye neden olan ilk Afrika’da görülen yeni salgın Maymun çiçeği virüsü hakkında birçok uzmandan açıklamalar geliyor. Türkiye’nin kapısına dayanan maymun çiçeği virüsü için Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikroboloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, ‘Paniğe gerek yok’ dedi.

Haber

Gelen yolcular izleniyor! Maymun çiçeği virüsü harekete geçirdi: İstanbul Havalimanı'nda o uçuşlara yakın takip

Dünyada daha önceleri maymun çiçeği olarak bilinen M çiçeği (mpox) virüsünün sık görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile çevresindeki 11 Afrika ülkesinden İstanbul'a yapılan uçuşlar, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerince yakın takibe alındı.

Haber

'Maymun çiçeği aşısı' sözleri... Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında suç duyurusu!

Tüketiciler Birliği, katıldığı çeşitli televizyon programlarında, M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili açıklamaları sebebiyle, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan hakkında Kayseri'de suç duyurusunda bulundu.

Haber

Maymun çiçeği virüsü beklerken o hastalık yeniden hortladı! Türkiye’de vakalar görülmeye başladı

Son günlerde Dünya’da endişe yaratan Maymun Çiçeği virüsü beklerden, Türkiye’de ilk kez 2010 yılında görülen ve son 2019’da salgına yol açan Batı Nil virüsü yeniden görülmeye başlandı. “Culex" türü sivrisineklerden bulaşan ve Batı Nil ateşine yol açan virüs salgınına karşı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz uyarılarda bulundu.

Haber

Maymun Çiçeği hastalığı için 1980 sonrası doğanlar dikkat! 'Çiçek aşısı' detayını işaret etti: Büyük oranda korunuyorlar!

Tüm dünyayı alarma geçiren 'Maymun Çiçeği' virüsüyle ilgili Ankara'dan gelen 'karantina' iddiası endişe yaratmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü "4 kişi karantina" haberlerini yalanlarken, uzman isimden de rahatlatan bir açıklama geldi. Hastalıkta kimlerin riskli ve kimlerin güvende olduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Rahmet Güner, 1980'den önce doğanlarla ilgili 'çiçek aşısı' detayını paylaştı.

Haber

Maymun çiçeği nedir, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşıyor? Maymun çiçeği tedavisi

Maymun çiçeği, bilimsel adıyla "Mpox", genellikle Orta ve Batı Afrika'da görülen bir viral enfeksiyondur. Bu hastalığa, Poxviridae ailesine ait olan Monkeypox virüsü neden olur. Başlangıçta sadece hayvanlardan insanlara bulaşan bu virüs, günümüzde insandan insana da bulaşabilir hale gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadelede kritik bir rol oynar. Peki, maymun çiçeği nedir, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır?

Haber

Dünya diken üstünde... Maymun Çiçeği virüsü o ülkeyi sardı! En az 570 ölü var

Dünya’yı panik yaratan yeni salgın Maymun Çiçeği virüsü birçok ülkede görülmeye başlandı. Afrika’dan yayılan virüs, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) yıl başından beri en az 570 kişinin can aldığı bildirildi.

Haber

Sağlık Bakanlığı açıkladı! 11 soruda Maymun Çiçeği nedir, belirtileri nelerdir?

Tüm dünyayı alarma geçiren yeni salgın Maymun Çiçeği virüsü hakkında en çok merak edilen soruları Sağlık Bakanlığı yanıtladı. Türkiye sınırlarına dayanan Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir? Tüm merak edilenler burada…

Haber

Eskisinden daha ölümcül! Türkiye'den M-Çiçeği (MPOX) için yeni hamle geldi: Aynı evi paylaşanların teması risk oluşturuyor

Dünya bir kez daha küresel salgın endişesi içinde. Maymun çiçeği (Mpox) virüsü salgını Türkiye'de de mercek altında. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Türkiye'de 2024 yılında vaka görülmediğini bildirmişti. Bakanlık yeni bir adım atarak 2024 yılı M-Çiçeği (MPOX) Rehberi yayımladı. Peki Mpox virüsü öldürücü mü, aşısı var mı? DSÖ virüsün eskisinden daha hızlı yayıldığını ve daha yüksek ölüm oranına sahip olduğunu açıklamıştı. İşte tüm Afrika, Avrupa ve Asya'da görülen virüsle ilgili detaylar...

Haber

THY Maymun Çiçeği için 'maske ve eldiven' önlemi aldı mı? Sosyal medyada gündem oldu: Net açıklama geldi

Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel çapta acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği virüsüyle ilgili her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak THY'nin Afrika seferleri için önlem aldığı iddiası sosyal medyada kendine geniş yer buldu. THY'den konuyla ilgili beklenen açıklama geldi.

Haber

Maymun çiçeği virüsü tüm yurtta endişe yarattı! Karabük Üniversitesi’nden ilk açıklama: ‘‘Büyük bir hassasiyet göstermekteyiz’’

İlk olarak Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü salgını Dünya’da infial yaratırken, Dünya Sağlık Örgütü virüs nedeniyle acil durum düğmesine bastı. Birçok Afrika kökenli öğrenciyi bünyesinde barından Karabük Üniversitesi’nden ilk açıklama geldi. Açıklamada, toplum sağlığını tehlikeye atacak herhangi bir duruma karşı büyük bir titizlikte incelemelerde bulunduklarını ifade etti.

Haber

DSÖ 'küresel acil durum' ilan etti! Maymun çiçeği virüsü artık Asya'da: O ülke ilk vakayı bildirdi!

Dünya yeni bir pandeminin eşiğinde... Birbiri sıra gelen maymun çiçeğinin yayılma haberleri herkesi endişelendiriyor. Dün İsveç'te kaydedilen ilk maymun çiçeği vakasıyla birlikte Avrupa'da ilk vaka görülmüş oldu. Avrupa'nın ardından bugün Asya'da da ilk maymun çiçeği vakası görülmüş oldu. Pakistan'da kaydedilen vaka sonrası Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) alarma geçmiş durumda. İşte tüm detaylar!

Haber

Dünya’da hızla yayılıyor! Alarma geçildi… Covid o ülkeden yayılmıştı! Pandemi geri mi geliyor?

Covid-19 bulaşıcı salgın hastalığı ile aşina olduğumuz ‘salgın hastalık dönemine’ bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın alarma geçtiği son dönemlerde başta Afrika olmak üzere birçok ülkede tespit edilen ve DSÖ tarafından uyarılara konu olan Mpox salgını (maymun çiçeği) hızla yayıldığı öğrenildi. Covid-19'un ilk görüldüğü ülke olan Çin'de ise salgın hakkında dikkat çekici ek önlemler aldı.

Haber

İsveç ilk vakayı resmen açıkladı! Maymun çiçeği virüsü Afrika'dan sonra Avrupa'da da görüldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasının ardından Avrupa'da görüldü. İsveç Halk Sağlığı Kurumu, maymun çiçeği virüsünün tehlikeli bir varyantı olan Clade I'in Afrika kıtası dışında ilk kez ülkelerinde tespit ettiklerini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü de maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

Haber

SON DAKİKA | Türkiye'de rastlandı mı? Kısıtlama gelecek mi? Sağlık Bakanlığı'ndan 'M çiçeği (mpox) hastalığı' açıklaması! DSÖ maymun çiçeği nedeniyle acil durum ilan etmişti

Son dakika haberi: DSÖ'nün maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmesi sonrası Sağlık Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında "Özellikle Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye’de 2024 yılında rastlanmamıştır. Ülkemizde henüz herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

Haber

'Derhal adım atılmazsa kontrolden çıkabilir' Alarma geçildi: Yalnızca dokunma yoluyla yayıldığı vakalar da var! 'Başta maymun çiçeğini covid sanmıştım, hiç bu kadar acı çekmemiştim'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Peki, maymun çiçeği (mpox) virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl yayılıyor ve tedavisi var mı? İşte yeniden alarma geçiren maymun çiçeği (mpox) virüsü ile ilgili tüm merak edilenler...

Haber

Dünya Sağlık Örgütü'nün maymun çiçeği virüsü uyarısı sonrası Yusuf Güney'in aylar önceki sözleri gündem oldu! Sosyal medya yıkıldı: 'Artık inanacağım'

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da birçok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Acil durum ilanından sonra Yusuf Güney'in katıldığı bir programdaki "Ağustos ayında çok ciddi bir pandemi geliyor" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Magazin

Afrika acil durum ilan etmişti! Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan açıklama geldi: Maymun çiçeği...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu son günlerde küresel çapta endişe yaratan maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamada bulundu. Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini söyleyen Bakan Memişoğlu, "Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil" dedi.

Haber

Afrika acil durum ilan etti! Prof. Dr. Ceyhan'dan Türkiye için 'maymun çiçeği varyantı' uyarısı: Herkeste görülüyor, tedavisi yok!

Afrika, maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan etti. Bu gelişmenin ardından Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uluslararası acil durum ilan ettiği Afrika'da ortaya çıkan 'maymun çiçeği' varyantına karşı Türkiye'de de önlem alınması gerektiğini söyledi. Ceyhan, "Türkiye'de, şu anda yürütülen bir aktif sürveyans çalışması yok. Hastalığı tespit edebilmek için aktif sürveyans çalışması yapmalıyız" dedi.

Haber

Maymun çiçeği virüsü vakaları haberleri sonrası Türkiye'de de harekete geçildi! Gerekli tüm önlemler alındı

Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü varyantı küresel çapta endişe yarattı. Peki Türkiye'de maymun çiçeği vakası tespit edildi mi? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Haber

Yeni öldürücü hastalık varyantı kontrolsüzce yayılıyor! Uzmanlar uyarıyor: Yüz binlerce kişiyi etkileyebilir

Uzmanlar, 2022'deki maymun çiçeği virüsü mpox salgınından bu yana virüsün yayılmasını önlemek için yeterli bir önlem alınmadığını ve şimdi ise 10'da bir ölüm oranına sahip yeni bir öldürücü varyantın hızla yayıldığı konusunda uyarılar yapıyor.

Haber

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Maymun çiçeği vakalarında tedirgin eden rakam...

Maymun çiçeği virüsü dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada küresel çapta maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı. Hastalık nedeniyle şu ana kadar ise 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber

Çok benziyor: Diğer hastalıklarla karıştırmayın! Maymun çiçeği belirtileri

Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Ciltte görülen belirtilerle anlaşılan maymun çiçeğinin belirtileri diğer cilt hastalıklarıyla karıştırılabiliyor. Maymun çiçeği hastalığı belirtilerini bilmek ve bu konuda bilinçli olmak hastalığın gidişatını oldukça etkiliyor.

Haber

O ülkede korkulan oldu: Maymun çiçeği bağlantılı ilk ölüm gerçekleşti! Hayatını kaybeden kişi...

Tüm dünyayı tedirgin eden maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD’nin Texas eyaletinde maymun çiçeği bağlantılı ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı. Dünyanın en büyük maymun çiçeği salgınıyla mücadele eden ABD'de sağlık yetkilileri hayatını kaybeden kişinin bağışıklık sistemi zayıflamış bir yetişkin olduğunu duyurdu.

Haber

Maymun çiçeği hastalığı bu hale getirdi: Burnu çürüdü

Almanya'da 40 yaşındaki bir adam burnunda çıkan kırmızı bir nokta için doktora gitti. Üç gün sonra burnu karardı ve vücudunda lezyonlar belirmeye başladı. Daha önce cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarla ilgili test yaptırmayan adamın HIV olduğu ortaya çıktı. Sonrasında maymun çiçeği virüsüne yakalanan adamın burnu çürümeye başladı.

Haber

Yardım çığlığı yürekleri burkmuştu... Verdiği yaşam savaşından korkunç fotoğraflar yayınladı

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili ağır bilanço ortaya çıkıyor. Hastalığa yakalananların anlattıkları ve çektiği acılar endişelendiriyor. Geçtiğimiz ay maymun çiçeği virüsünü kaptığını açıklayan eşcinsel porno yıldızı Silver Steele, hastalığa yakalandıktan sonra yüzünde oluşan kabarcıklar yüzünden çektiği acıyı bir videoyla herkese duyurmuştu. Steele, bir ay süren yaşam savaşından fotoğrafları paylaştı.

Haber

DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi

DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi

Yurthaber

DSÖ açıkladı! Maymun çiçeği ilk kez evcil köpekte görüldü, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği vakaları tüm dünyada endişe yaratmaya devam eder. Türkiye’de de olmak üzere birçok ülkede görülen maymun çiçeği açıklanan bilgilere göre köpeklerde de görülmeye başladı. Maymun çiçeği hastalığı Fransa’da yaşayan bir insandan evcil köpeğine bulaştı.

Haber

Egzaması olanları uyardılar! Büyük risk altındalar

Milyonlarca egzamalı insan risk altında. Küresel kriz haline dönüşen maymun çiçeği virüsünün egzaması olanlara daha hızlı bulaştığı öne sürüldü. ABD’li bilim insanlarından gelen bu uyarı, endişeye neden oldu. İngiltere’de her 10 yetişkinden birinde ve her beş çocuktan birinin egzama şikâyeti var. Egzamayla yaşayanların sayısının ülkemizde, İngiltere’dekinden daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Haber

Vücudundaki yaraları görünce maymun çiçeği zannedip uçaktan indirdiler! Sosyal medyadan isyan etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde eşiyle birlikte seyahat etmek için uçağa bindiğini ifade eden Jacqueline Ngu isimli bir kadın, uçaktan kovulduğunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla anlattı. TikTok hesabından duruma isyan eden kadın, uçağı terk etmeye zorlandığını ve uzun yıllardır mücadele ettiği egzama hastalığının maymun çiçeği zannedildiğini söyledi.

Trend

Vaka sayısı 5’e yükselmişti! Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi nedir?

Covid-19 etkileri bitmeden başlayan Maymun çiçeği hastalığı tüm dünyayı tedirgin ediyor. Giderek yayılan maymun çiçeği hastalığından korunmak için bilinçli olmak gerekiyor. Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili merak ettikleriniz için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber

Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, hastalığın tedavisi var mı?

Maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülkelerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugüne kadar Türkiye'de tespit edilen vaka sayısının beşe çıktığını açıkladı. Virüs hakkında merak edilen soruların yanıtlarını araştırdık.

Haber

ABD’de maymun çiçeği virüsü alarmı! Acil durum ilan edildi...

ABD'de maymun çiçeği virüsü vakaları 6 bin 600’ü aştı. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra, maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle ABD’de halk sağlığı acil durumu ilan edildiğini duyurdu.

Haber

Maymun Çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun Çiçeği vakası Türkiye'de hangi illerde görüldü? Bakan Koca açıkladı!

Maymun Çiçeği ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Söz konusu açıklamanın ardından konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki Maymun Çiçeği vaka sayısı kaç oldu? Maymun Çiçeği vakası Türkiye'de hangi illerde görüldü? İşte Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın detayları...

Haber

Son dakika | Bakan Koca'dan 'maymun çiçeği' açıklaması: Türkiye'deki vaka sayısını duyurdu! 'Pandemi riski...'

Son dakika haberi: Maymun çiçeği virüsü paniği tüm dünyada giderek artarken Türkiye'de de yeni vakalar açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığın Türkiye'de 5 kişide tespit edildiğini duyurarak iyileşenler ve tedavi olan vakayla ilgili de bilgi paylaştı. Türkiye'de virüsün sık görülmemesinin nedenini açıklayan Koca, pandemi riski olup olmadığına da değindi. Öte yandan Koca, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve koronavirüs vakalarıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber

Art arda ölüm haberleri geliyor! Dünyada maymun çiçeği virüsü alarmı

Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği maymun çiçeği virüsünde art arda ölüm haberleri geliyor. Gelen son bilgilere göre, maymun çiçeğinden Asya'da ilk ölüm Hindistan'da kaydedildi. Öte yandan İspanya'da virüs nedeniyle ikinci kişi hayatını kaybederken, Afrika dışında hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Haber

Acil durum ilan edilmişti... Maymun çiçeği hastalığına yakalanan adamın yardım çığlığı yürekleri burktu

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı ile ilgili bilanço her geçen gün artıyor. Etkisini her geçen gün artıran Maymun Çiçeği virüsüne yakalanan Wesley Wallace, katıldığı bir programda yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattı. ABD’nin Houston şehrinde yaşayan Wallace, yaşadıklarının acı verici olduğunu dile getirdi. Temmuz ayı başında katıldığı bir etkinlikten virüsü kaptığını söyleyen Wallace, herkese çok dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Haber

Dünyanın konuştuğu Türk! Önce HIV ve Kovid'i, sonra da maymun çiçeğini yendi: Ne HIV, ne maymun çiçeği, bu çok daha kötü etkiliyor

İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), dünyanın en çok korktuğu 3 virüs olan HIV, Kovid ve maymun çiçeğini yendi. Tulunay, geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. Maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşan Tulunay, bir anda dünyanın gündemine oturdu, dünyanın konuştuğu Türk hasta oldu. "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" diyen Tulunay başından geçenleri anlattı.

Haber

DSÖ acil durum ilan etmişti! Maymun çiçeğinden Avrupa'da ilk ölüm gerçekleşti

Tüm dünyada yayılmaya başlayan ve DSÖ'nün 'Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu' ilan ettiği maymun çiçeği virüsüne flaş bir gelişme yaşandı. Avrupa'da, maymun çiçeği salgınına bağlı ilk ölüm İspanya'da kaydedildi. İşte haberin detayları...

Haber

Maymun çiçeğinden Avrupa'da ilk ölüm İspanya'da kaydedildi

Maymun çiçeğinden Avrupa'da ilk ölüm İspanya'da kaydedildi

Yurthaber

Maymun Çiçeği virüsü belirtileri neler, öldürür mü? DSÖ acil durum ilan etmişti! Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı?

Dünya genelinde etkisini sürdüren ve geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de görülen Maymun Çiçeği hastalığının belirtileri, tedavisi ve aşısının olup olmadığı merak ediliyor. Son olarak DSÖ Maymun Çiçeği virüsü için küresel acil durum ilan etmişti. Gelişmenin ardından hastalığın detayları sorgulanıyor. Peki Maymun Çiçeği virüsü belirtileri neler, öldürür mü? Maymun Çiçeği virüsü tedavisi var mı? İşte hastalık ile ilgili merak edilenler...

Haber

Maymun çiçeğine yakalanan Türk, Birleşmiş Milletler’in sitesinde yayınlandı: Sanırım öleceğim

İngiltere'de bir hayır kurumu çalışanı olan 35 yaşındaki Harun Tulunay, doktorların tedavi ettikleri en şiddetli maymun çiçeği vakalarından biri olarak hastanede 11 gün geçirdi. Harun Tulunay’ın dikkat çeken açıklamaları Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler (BM) resmi internet sitelerinden paylaşıldı. Kendi tükürüğünü bile yutamadığını söyleyen Tulunay, “‘Sanırım öleceğim’ dediğimi net olarak hatırlıyorum” dedi.

Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan 'maymun çiçeği virüsü' hamlesi: Tek tek anlattılar

Dünyayı alarma geçiren ve geçtiğimiz hafta sonu Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) küresel acil durum ilan etmesine neden olan bulaşıcı Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği ile ilgili rehber yayınladı. Yayınlanan rehberde maymun çiçeği virüsü taşıyanlardan biriyle temas halinde ne yapılması gerektiğine detaylı bilgi yer aldı.

Haber