Meyhane Pilavi Haberleri

MASTERCHEF PERDE PİLAVI TARİFİ: Perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Lezzetli ve kolay tarifin püf noktası!

Perde pilavı tarifi, MasterChef'in 158. bölüm fragmanı nedeniyle vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Dokulumazlık oyununda imam bayıldı, papaz yahni, hünkar beğendi, katmer, ayva tatlısı ve perde pilavı yapılacak. Peki, perde pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef'te yapılan eşsiz Türk yemeği perde pilavı tarifi...

Yemek 2023-11-23 21:06:04

KEPSE PİLAVI TARİFİ: Gelinim Mutfakta kepse pilavı nasıl yapılır? Hatay'ın sevilen lezzeti

Kepse pilavı tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında bugün Hatay usulü kepse pilavı yapılıyor. Yarışmacılar en başarılı pilavı yapmak için mücadele edecekler. Peki, kepse pilavı nasıl yapılır?

Yemek 2022-10-27 14:45:37

İğrenç detaylar ortaya çıktı! Çalıştırdıkları kadınları fuhşa zorlamışlar

Adana'da, polis operasyonuyla çökertilen suç örgütüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bar ve meyhane işleten çetenin, 'konsomatris' olarak çalışan kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı öğrenildi. Öte yandan örgütün, iş yerlerinden ayrılıp başka mekanlarda çalışmak isteyen kadınları ise ölümle tehdit ettiği tespit edildi.

Haber 2022-05-24 10:37:52

Meyhane tavuğu ne demek? Meyhane tavuğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Meyhane tavuğu birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Meyhane tavuğu ne demektir?

Egitim 2022-05-23 23:11:54

Meyhane pilavı ne demek? Meyhane pilavı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Meyhane pilavı birleşik kelimesidir. Meyhane pilavı ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:38

Meyhane ne demek? Meyhane kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Meyhane kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Meyhane kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 15:38

Orta Gelir Grubunun Eğlence Hayatı Bitiyor

ÖTV zammıyla içki fiyatlarının ciddi oranda artması alkollü işletmelere de darbe vurdu. İzmir’de eğlence hayatının merkezlerinden olan Alsancak’taki bar ve meyhane sahipleri de sıkıntılı günler geçiriyor

Haber 18-01-22 23:10

Meyhane pilavı nasıl yapılır? MasterChef meyhane pilavı tarifi ve malzemeleri...

Meyhane pilav tarifi MasterChef'in yeni bölümü sonrası araştırılmaya başlandı. Pirinç pilavından daha sağlıklı olan bulgurdan yapılmış olan meyhane pilavı tarifi, içine katılan sebzeler katıldığında daha sağlıklı hale gelmekte. Peki meyhane pilavı nasıl yapılır? İşte MasterChef meyhane pilavı tarifi ve malzemeleri...

Yemek 15-09-21 02:18

En trajik aşk hikayesi! ‘Kadın koca’ olarak isimlendirilen Mary Hamilton’un hikayesi hüzünlendirecek

18.yüzyılın ortalarında ‘kadın koca’ olarak bilinen bir kavram ortaya atıldı. Kadın kocalar bu yüzyılda meyhane işletiyor, tersane yönetiyor ve yazarlık yapabiliyordu. Aslında toplumun birçok noktasında bu terimle ifade edilen kişiye rastlamak mümkündü. Ancak işler aşka ve evliliğe geldiğinde ‘kadın kocalar’ bir hiç olarak kabul edildi. Hatta Mary Hamilton, tarihin en trajik aşk hikayelerinden birinin kahramanı olarak karşımıza çıktı.

Trend 02-08-21 14:29

İstanbul'daki meyhane önündeki 'tebliğciler' gündem oldu! Ahmet Hakan'dan dikkat çeken ifadeler

İstanbul'da kendilerine 'tebliğciler' diyen sakallı ve cübbeli bazı kişilerin içki servisi yapılan meyhane ve tekelleri dolaşarak önünde açıklama yapmaları gündem yarattı.

Haber 17-06-21 10:12

Rum lideri Nikos Anastasiadis'e meyhane tepkisi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde Kovid-19 önlemlerinin gevşeltilmesi sonrası hükümet sırlarını alkol masasında deşifre etmesiyle eleştirilerin odağında olan GKRY lideri Nikos Anastasiadis, arkadaşlarıyla birlikte soluğu meyhanede aldı.

Haber 19-03-21 10:59

Meyhane kültürü: Tabelada durduğu gibi durmaz

Türkiye'de hükümet, bağımlılıkla mücadele kapsamında "meyhane", "nargile kafe" gibi isimleri tabelalardan kaldırmayı planlıyor.

Haber 04-02-21 08:44

Meyhane pilavı nasıl yapılır? Meyhane pilavı tarifi nedir? İşte MasterChef meyhane pilavı tarifi ve malzemeleri

Meyhane pilavı, MasterChef son bölümdeki menüde yer alan yemeklerden biri oldu. MasterChef'te yarışmacılar Edirne ciğerinin yanında bulgur pilavının bol salçalı ve soğanlı şekli olan meyhane pilavı da yaptılar. Peki meyhane pilavı nedir? Meyhane pilavı nasıl yapılır? İşte MasterChef meyhane pilavı tarifi ve malzemeleri.

Yemek 02-12-20 02:51

Zor Durumdaki Esnaf Sokağa Çıktı: ''Batıyoruz''

Beşiktaş, Kadıköy ve Avcılar’daki kafe, bar, restoran, meyhane, diskotek, kulüp, nargile kafe ve tekel bayi sahipleri ile çalışanlarından oluşan bir grup Kadıköy’de toplanarak Corona virüsü salgınının yaygınlaştığı bugünlerde hükümetin kendilerini destekten mahrum bırakmasını protesto etti

Haber 27-11-20 22:59

'Pes' dedirten görüntü! Marketin altından meyhane çıktı

İstanbul Esenyurt'ta yapılan denetimlerde marketin alt katının meyhane gibi kullanılarak içki sunumu yapıldığı ortaya çıktı. İşyeri sahibi ve müşterilere ceza kesildi.

Haber 21-11-20 09:47

(Özel) Esenyurt’ta şaşkına çeviren olay; üstü market, altı meyhane çıktı

Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül’ün korona virüs salgınını önleme amacıyla yaptığı rutin denetimde, bir marketin alt katını meyhaneye çevirip kuralları hiçe sayan vatandaşlar suçüstü yakalandı.Yeni tip korona virüs salgınını önleme amacıyla Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül tarafından rutin denetimler gerçekleştirildi.

Haber 21-11-20 09:27

Meyhane Pilavı Tarifi: Tek Başına Bir Öğün

Sofraların vazgeçilmezi bulguru sade yemek istemiyorsanız hem sağlıklı hem de doyurucu bir meyhane pilavı deneyebilirsiniz. Bol salçalı ve soğanlı bir meyhane pilavı yaptıktan sonra yanına ana yemek düşünmeden doyabilirsiniz.

Yemek 03-09-20 10:09

‘‘Corona Krizi Nedeniyle Borçları Ötelemek Çözüm Değil’’

Son yıllarda İstanbul’un eğlence merkezi haline dönüşen Kadıköy’deki kafe, bar, pub, meyhane ve restoranlarda çalışan binlerce kişi işsiz kaldı. İşletme sahipleri hükümetin sözünü ettiği banka kredilerine de ulaşamadıklarını ileri sürüyor

Haber 27-04-20 14:47

‘‘Corona Krizi Nedeniyle Borçları Ötelemek Çözüm Değil’’

Son yıllarda İstanbul’un eğlence merkezi haline dönüşen Kadıköy’deki kafe, bar, pub, meyhane ve restoranlarda çalışan binlerce kişi işsiz kaldı. İşletme sahipleri hükümetin sözünü ettiği banka kredilerine de ulaşamadıklarını ileri sürüyor

Haber 27-04-20 14:44

Mecliste 'meyhane' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un HDP'li Ahmet Şık'a "Meyhaneden boşta kalan vakitlerini bu kürsüden gelip konuşma yapmaya çalışan birisi" deyince milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Haber 10-12-19 23:02

TBMM Genel Kurulu'nda 'meyhane' ve 'deli' tartışması

Meclis'teki bütçe görüşmelerine AK Parti ile HDP milletvekilleri arasındaki tartışmalar damga vurdu. Meclis'te bütçe görüşmelerinde AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a dönük, “Meyhaneden boşta kalan vakitlerini parlamentoya ayırıyor” sözleri kavgaya neden oldu. Öte yandan HDP'li Kurtulan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'a "Grubun delisini çıkardılar ama asıl karıştıran burada oturuyor." demesi üzerine Genel Kurul'da yeniden tartışma çıktı.

Haber 10-12-19 22:15

Meyhane ve İçkili Mekan” tabelaları Kıbrıs’ta tepkiye neden oldu

KKTC’de üniversite ile ibadet mekanları yakınında açılan “Meyhane ve İçkili Mekan” tabelaları tepkiye neden oldu.

Haber 08-10-19 12:18

Çarpışma dizisine Onur Saylak ve Kıvanç Tatlıtuğ'un stadyum sahnesi damga vurdu! Çarpışma 4. son bölüm izle!

Çarpışma dizisi 4. son bölümüyle ekrana geldi. Show TV'nin Ay Yapım imzalı dizisi Çarpışma'nın 4. son bölümünde Kıvanç Tatlıtuğ ve Onur Saylak'ın birlikte oynadığı meyhane ve stadyum sahneleri damga vurdu. Daha önce görev yapan iki polis olan, ancak artık düşmana dönüşen Kadir ve Veli'nin geçmişindeki sırlar ortaya çıktı. Kadir ve Veli'nin birlikte yer aldığı sahnelerdeki oyunculuklar ise izleyenleri hayran bıraktı. İşte Çarpışma 4. son bölümde yaşananlar.

Magazin 14-12-18 02:41

Tamer Karadağlı 'Ferhunde Hanımlar'daki rol arkadaşıyla yakalandı

Tamer Karadağlı, önceki akşam Cihangir’deki Hayat adlı meyhane çıkışında oyuncu Simge Selçuk’la görüntülendi.

Magazin 06-10-18 10:27

Seyyar Meyhane Narkotik Uygulamasına Takıldı

Bursa’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında kent genelinde bin polisin...

Yurthaber 20-06-18 10:23

DEMOKRASİNİN İNFAZI: 27 MAYIS - Basın ve basın mensupları iyi sınav veremedi

Gazeteci-yazar Gürbüz Azak: - "Babı Ali'deki tanıdığım, adı sanı belli meslektaşlarımdan bir kısmının tabanlarını yere vurup tepinerek, '3 kişi ne demek en az 30-35 kişinin asılması gerekirdi' diye naralandığını hatırlıyorum. Basın, basın mensupları iyi sınav veremedi" - "Bir gün üstat Necip Fazıl, 'Gürbüz, sen söylemeden anlayan adamsındır. Bir düşün, 27 Mayıs'ın yıl dönümündeyiz. 1968 yılında Büyük Doğu'nun kapağına karikatür resim koyalım. Ne dersin?' diye sordu. Ben de 'Bir darağacı çizelim. Darağacında rahmetli Menderes olsun. İpini çeken de İsmet Paşa olsun. İsmet Paşa bir suça iştirak ediyor. Daha önceden de aynı minval üzere suçladıkları, ezdikleri kişileri de kafatası yerine koyarız' dedim. 'Tamam Gürbüz harika. Bunu hemen yapalım' dedi. Yaptım ve o akşam basıldı. Ertesi gün dergi İstanbul'da iyi satmış. Fakat aradan 4-5 gün geçince bana bir tebliğ geldi, Ağır Ceza'ya verilmişim" - "Bir gün Cağaloğlu'nda yoluma çıkıp para isteyen şahsa 'Sen ne iş yaparsın' deyince durdu ve 'Ben celladım abi' dedi. 'En son kimi astın söyle bakayım' dedim. Uzunca nefeslendi, 'Adnan Menderes'i ben astım' dedi. Tepemden aşağı kaynar sular indi. Cebimden süratle 5 lira çıkarıp uzattım 'Al ve bir daha benimle karşılaşırsan yolunu değiştir. Seninle yan yana gelmek istemiyorum. Bir başkalarının yanında da bu söylediklerini aktarma, başın derde girer' dedim. 'Peki abi' dedi ve gitti." - "15 gün geçmedi bir gece Sultanahmet Meydanı yakınlarında bir meyhane önünde ölüsünü buldular. Herhalde meyhanede içerken ağzından kaçırdı ve oradakiler de onu linç ettiler"

Haber 19-05-18 11:33

Ayvalık'ta 1 Mayıs'ta 'Meyhane Emekçileri' yürüdü

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesindeki 1 Mayıs kutlamasında, kendilerine ‘Meyhane Emekçileri’ adını veren grup dikkat çekti.

Haber 01-05-18 17:05

Hayyam Batıdaki üstünkörü okumanın kurbanı olmuştur

- Yazar Yalsızuçanlar: - İslam irfan dünyasının seçkin adlarından olan Hayyam'ın özellikle rubailerinin meyhane ve şarap mecazlarıyla dolu olması sadece genel okuru değil, kültürel seçkinleri ve araştırmacıları da yanıltabiliyor" - "Seyyid Hüseyin Nasr, bir makalesinde, Hayyam'ın varlığa ilişkin bir eserinden söz ediyordu. Bu durum çok dikkatimi çekti. Nasr, Tahran Kütüphanesi'nde, Hayyam'a ait 12 eserin olduğunu kaydediyor ve dikkatimi çeken kitaba ilişkin ayrıntılı bilgiler veriyor" - "Ne yazı

Haber 30-11-17 12:12

Deniz Çakır'ın gecesi tatsız bitti

Deniz Çakır'ın meyhane gecesi tatsız bitti. Arkadaş grubuyla eğlenen Deniz Çakır'ın grubundaki genç bir erkek gizemli tavırlarıyla dikkat çekerken, güzel oyuncu kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Magazin 01-02-17 03:20

Meyhane Pilavı Tarifi

Bulgur, kompleks karbonhidratlar ve lif içeriği çok zengin bir besin. Antioksidan özelliği de bulunuyor.

Yemek 07-09-16 16:09

Dost Meclisi Toplansın: İstanbul'un En İyi 10 Meyhanesi

Tarihimizde meyhane kültürü diye tartışılmaz ve keyifli bir gerçek var ve iyi ki de var. Ne sohbetlere şahit olmuştur o meyhaneler... Meyhaneyi meyhane yapan unsurların başında zaten dost meclisi ve deyim yerindeyse milli içkimiz rakı gelir; yemek arka plandadır. Peki bizim için öyle midir? ASLA!

Yemek 05-01-16 22:44

IŞİD TBMM’yi Vuracaktı

Türkiye'nin başkentinde bar, meyhane, Caferiler'in gittiği bir cami ile bir kiliseye karşı eylem planları daha önce ortaya çıkan Adnan Yıldırım ve Musa Canöz'e, Ankara Adliyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve TBMM'yi "eylem hedefleri" yapmaları için Suriye'd

Haber 05-01-16 18:09

Meyhane Pilavı

Bulgur ile yapılabilecek en güzel pilavdır. Meyhane pilavı tarifine bol acı ekleyen de vardır ama ben eklemiyorum. İşte en kolay meyhane pilavı tarifi.

Yemek 25-12-15 20:31

Niran Ünsal'ın meyhane konseri iptal oldu

30 Ekim'de İzmir'deki bir mekanda sahne alacak olan şarkıcı Niran Ünsal, kararını değiştirdi.

Magazin 29-10-15 13:47

Alacak Kavgası Kanlı Bitti: 1 Ölü

Doğan ZELOVA/GELİBOLU Olay, geçen pazar günü saat 03.00 sıralarında, Evreşe Beldesine bağlı Bayramiç Köyü Meydanı'nda meydana geldi. Meyhane işletmecisi T.C.

Yurthaber 31-03-15 11:13

Gaziantep’Te Anason Orkestrası Konser Verdi

Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, Bayazhan Meyhanesi’nde sahne alarak Gaziantepli'lere 45’lik şarkıları seslendiren Anason Orkestrası, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Gaziantep’i modern meyhane

Yurthaber 26-03-15 15:32

(özel Haber) 350 Yıllık Caminin Yerinde Bugün Meyhane Ve Gece Kulübü Var

Beyoğlu’nda 1590’lı yıllarda inşa edilen ve 340 yıl boyunca hizmet veren tarihi Katip Mustafa Çelebi...

Yurthaber 19-11-14 10:48

Başkan Yılmaz’dan Vatandaşa Kandil Pilavi

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mevlid Kandili nedeniyle vatandaşlara elleriyle kandil pilavı ikram etti ve...

Yurthaber 12-01-14 17:08

Biz meyhane miyiz, genelev miyiz

İzmir'de Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) üst düzey yöneticilerinin 8 ildeki dershane temsilcileriyle gerçekleştiği toplantı protesto edildi.

Haber 26-11-13 13:54

İzmir Sıra Gecelerine “aşina”

İzmir’de kış sezonuna hazırlanan mekanlar içerisinde Aşina Meyhane, farklı programlarla müşterilerine eğlenceli saatler yaşatmaya devam...

Yurthaber 07-11-13 10:24

Kaman'da Ahi Pilavi Ve Ahi Helvası Dağıtıldı

Kırşehir'de 26.’sı gerçekleştirilen Ahilik Hastası Kutlamaları etkinlikleri kapsamında Kaman'da da bir program düzenlendi.Belediye önünde düzenlenen...

Yurthaber 09-10-13 08:25

İş Yeri Mühürlenince Kendini Yakmak İstedi

Çorum’un İskilip ilçesinde işlettiği meyhane mühürlenen bir kişi iş yerinin çatısına çıkarak kendisini yakmak istedi.Olay,...

Yurthaber 01-10-13 11:54

Meyhane Önünde Helallik Aldılar

Beyoğlu'nun tanınmış meyhanelerinden Yakup 2 Meyhanesi'nin sahibi Yakup Arslan hayatını kaybetti. Arslan için meyhane önünde...

Yurthaber 03-04-13 14:32

Junior Ağa'ya sürpriz parti

Ali Ağaoğlu'nun büyük oğlu Alican, 26'ncı doğum gününü Maçka'daki sosyetik meyhane Arabesque'de kutladı.

Magazin 26-11-12 16:23

Junior Ağa'ya sürpriz parti

Ali Ağaoğlu'nun büyük oğlu Alican, 26'ncı doğum gününü Maçka'daki sosyetik meyhane Arabesque'de kutladı.

Magazin 26-11-12 08:22

Arınç: 2002’den önce vakıflar çöküyordu, 1950’den önce de camiler meyhane oldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2002’ye gelinceye kadar Türkiye’de vakıfların çöktüğünü söyledi. Arınç, “Bir zamanlar vakıflarımız...

Yurthaber 11-05-12 15:44

Meclis'te ''Meyhane'' gerginliği

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter'da yazdığı " 4+4+4 Okulları değil meyhaneleri vurdu" mesajı üzerine mecliste gerginlik yaşandı.

Haber 27-03-12 23:48

Nimetoğlu O Sözleri Değerlendirdi

Şanlıurfa CHP İl Başkanı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun meyhane sözlerini değerlendirdi...

Yurthaber 20-02-12 14:41

AK Partili Gedikli'den CHP'ye 'meyhane' üzerinden eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine yönelik 'meyhanelere...

Yurthaber 19-02-12 13:41