Yağışların kesilmesinin ardından havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler sondaj kuyularından elektrik gücüyle yerin yüzlerce metre altından çıkardıkları su ile buğday ve arpalarda sulama başlattı.
Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, yaptığı açıklamada, Araban Ovası’nda Türkiye’nin en kaliteli makarnalık sert buğdayının yetiştiğini, Nisan yağışlarının kesilmesinin ardından sulama işlemlerinin başlatıldığını söyledi. Doğan, “Havaların ısınmasıyla birlikte başak bağladıktan sonra tane büyütme dönemine giren buğday ve arpaların susamasıyla birlikte üreticiler, sondaj kuyularından su ile buğday ve arpa ekili alanlarda sulamaya başlatıldı. Sulanan buğday ve arpa da daha kaliteli ürün bekliyoruz” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz