Başbakan Yardımcısı Bülent Arinç, Bursa'da BDP'lilerle vatandaşlar arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgaya ilişkin, "Aramızda nifak çıkarmak isteyenlere hem biz imkan vermeyelim. Hem böyleleri varsa haber verelim. Dostluğumuzu bozacak hiçbir olaya izin ve fırsat vermeyelim" dedi.
Bursa’da temaslarda bulunan Bülent Arınç, Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan Bayrak Otoparkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Yıldırım Mahallesi'nde BDP'lilerle ile vatandaşlar arasında çıkan kavga sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği acı olayları hatırlatarak, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kendisinin o sırada hacda olduğunu belirten Arınç, Vali ve diğer yetkili kişi ve kurumların gereğini yaptığını vurguladı. Yıldırım'ın çok güzel bir Türkiye haritası olduğunu söyleyen Arınç, bölgede yaşayan çok güzel insanlar olduğuna dikkat çekti. Cennet gibi bir ülkede yaşandığını vurgulayan Arınç, "Yıldırım Türkiye'nin en dinamik ilçesidir. Hepsi civanmert, inançlı, gayretli insanlar Yıldırım'da hemşerilik duygusu içinde yaşıyorlar. Biz Yıldırım'ı Türkiye'ye örnek gösteriyoruz. böylesine dinamik bir şehir, farklı kültürler, farklı etnik kökenler olabilir ama bayrağımızın altında kardeşçe yaşıyorlar, memleketimizin huzuru için çalışıyorlar. Maalesef geçtiğimiz aylarda bir takım üzücü olaylar yaşandı.Bir takım kötü niyetli insanlar araya girdiler, insanların birbirine husumetini artırdılar” dedi.
"NİFAK ÇIKARMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYELİM"
Bu dönemde hacda olduğunu ve döndükten sonra olaylara muttali olduğunu belirten Arınç, "Bir evladımız da hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Ortaya çıkartıldılar, yargı süreci devam ediyor. Allah Yıldırım'da bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermesin. Biz kardeşiz, dostuz, bu ülke herkese yetecek kadar bereketli. Aramızda nifak çıkarmak isteyenlere hem biz imkan vermeyelim, hem böyleleri varsa haber verelim, dostluğumuzu bozacak hiçbir olaya izin ve fırsat vermeyelim. Geçirmiş olduğunuz olaylardan dolayı hepinize geçmiş olsun diyorum. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmamasını bütün gönlümle diliyor ve arzu ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra Spor Eğitim Vadisi'ne geçen Arınç, 2011-2012 Okul Sporlarında Türkiye Şampiyonu olan ve dünya şampiyonalarında derece alan 165 öğrenciye ödüllerini verdi. Burada bir konuşma yapan Arınç, gençlerin kendileri için önemine değindi. Arınç, ayrıca Batumlular Derneği'nin aşure programına katıldı. Arınç, buradaki temaslarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan engelli hizmet aracının açılışını yaptı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz