YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa Birliği ‘insan Hakları Film Günleri’ Trabzon’da Başlıyor

Avrupa Birliği Delegasyonu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde 2012 Avrupa...

Avrupa Birliği Delegasyonu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde 2012 Avrupa Birliği 'İnsan Hakları Film Günleri' başlıyor.

Forum Trabzon Alışveriş Merkezi Cinemaximum Sineması’nda başlayacak film günleri etkinlikleriyle ilgili bilgi veren TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, ‘AB İnsan Hakları Film Günleri’ 10-12 Aralık tarihleri arasında düzenleneceğini söyledi.

Etkinliklerin ücretsiz olacağını belirten Karbuz, “AB Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Türkiye'deki AB Üye Devlet temsilcilikleri ve kültür merkezleri ile işbirliği içerisinde Türkiye genelinde on ilde düzenlenen 3 günlük halka açık Festival kapsamında, AB'ye üye 11 ülkeden 11 film gösterilecek. Bizim insan haklarımız, bizim bireysel haklarımız ve bizim insani deneyimimizi konu alan AB filmlerinin gösterileceği festival, yaşamın tüm kesimlerinden izleyicileri düşündürmeyi, etkilemeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlamaktadır. Bunlar millet, cinsiyet, yaş, cinsel tercih ya da etnik kökene bakılmaksızın hepimizi ilgilendiren konulardır. Burada amaç kimlik, hoşgörü, saygı, haysiyet ve kültürler arası diyalog gibi çeşitli konulara ilişkin farkındalığın yaratılması ve basmakalıp düşüncülere meydan okunması için en iyi AB filmlerinin paylaşılmasıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler