Aydın Zeytin ve Zeytinyağı İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Bozkurt, son yıllarda ki fidan dikimleri ile birlikte zeytin ağacı varlığında artış olduğunu ancak ülke genelinde zeytin ve zeytinyağının kişi başına tüketimin düşük olduğunu söyledi.
Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Tunus'tan sonra zeytinyağında üretim hacmi açısından dünyada 5. sırada yer aldığını belirterek, "Türkiye, özellikle son 5 - 6 yılda üretim artışı açısından önemli bir gelişme ve değişme içerisine girmiştir. Son yıllarda ki fidan dikimleri ile birlikte zeytin ağacı varlığımız da oldukça artmıştır. Türkiye sektörde net ihracatçı bir ülke olmakla birlikte kişi başına zeytin ve zeytinyağı tüketimi oldukça düşük seviyededir" dedi
Bozkurt, Türkiye coğrafi konumu nedeniyle içinde bulunduğu avantajları iyi değerlendirerek, üretim ve verimini artırarak, iç tüketimin artırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vermesi ve ihracat odaklı büyüme ile mevcut pazarlara ilave olarak yeni pazarlarda markalaşma yoluna gitmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye'de en çok zeytin ağacı ve Zeytinyağı Fabrikası'nın Aydın'da olduğunu belirten Bozkurt, Aydın'da zeytin ve zeytinyağı sektöründe yaşanan sorunların, dünyada zeytin üreten her ülkede yaşandığını kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz